Brynäs IF

725301 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #155182

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues m fl: Det var ju värst en sådan jämmerdal det var här. Ska vi inte försöka och se litet mera positivt på saker och ting? Det blir ju bara magsyra av den domedagsstämning som råder här på GB:en. Vi kan alla läsa tabellen och se att saker och ting ser inte bra ut just nu. Men vi är inte de enda som kan dra den slutsatsen. Jag vägrar idiotförklara klubbledning, SK och andra ledande instanser. Problemet är att klubben helt enkelt saknar de ekonomiska förutsättningarna för att värva 3-4 spelare, som en del skribenter här vill ha. Den förändring som alltså är utgångspunkten för en positiv utveckling måste alltså börja med att modernisera klubbens ekonomi. Man kan diskutera hur vi hamnat där vi är. Någon menar att SM-guldet 1999 snarast var ett misstag, en tillfällig omväg på vägen ner i avgrunden. Jag menar att det fortfarande finns en otrolig massa hockeykunnande och stolthet i den här klubben. Problemet--igen--heter pengar. Jobbet med att stärka klubbens ekonomiska bas tar tid, men det arbetet pågår. Vi vet inte allt som sker inom klubben, och då ska vi inte vara snabba att förkasta allt och alla. Dessutom blir livet rätt trist med en sådan neggig livshållning, tycker jag i varje fall. Alltså--upp med hakan, boys. Om "vi" vinner matcher så är det också "vi" som förlorar dem. Det är alltså "vi" som har att tag i situationen och tillsammans reda ut den.

Brynäs IF--det är vi det. Inte "dom".

Glöm inte det. Vad var det han sade, gamle Churchill--fråga inte vad BIF kan göra för Dig, fråga vad Du kan göra för Brynäs. Gå ut och värva medlemmar. Fixa VISA-kort som ger en intäkt till klubben. Förhoppningsvis kan vi dra igång en medlemsinitierad insamling ganska snart. Det handlar alltså om att vi alla tar tag i vår del av situationen och försöker göra något åt den.

Vi har spelat ungefär en fjärdel av årets ES-matcher, återstår drygt 30 matcher. Då är det väl dumt att redan nu säga att jovisst blir det kvalplats och jovisst blir det allsvenskan nästa år. Jag vägrar att hänga med på de domedagsprofetiorna.

Litet mera optimism, alltså, gubbar.
Kommentera