Brynäs IF

724799 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1621161

Sv: A propósito de nada
Blir smått illamående när jag läser att Patrik Hersley blev utsedd till "årets Bästa back". Det måste vara något slags skämt? Ett bra skott i all ära, men att vara back innebär i huvudsak ett defensivt ansvar där Ryan Gunderson är bättre på alla punkter. Att han dessutom är ett offensivt vapen bara talar för mycket mer värdefull Ryan är som spelare i ett lag. Gunderson gick med +-13 i år (bättre än Hersley) och gjorde 41 poäng (bättre än Hersley). Gunderson har också kontinuerligt levererat under alla år i svensk hockey vilket visar att han är en kvalitetsspelare och inte bara haft ett bra år.

Hur i hela helvete motiverar man att Hersley var ligans bästa back med dessa siffror framför sig?

Man blir ju matt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada

Brynäsgubbe:

" Hur i hela helvete motiverar man att Hersley var ligans bästa back med dessa siffror framför sig? "

Kanske för att han var en bidragande orsak till att Leksand klarade sig kvar tillsammans med Alsenfelt som också fick pris.

Jag kan hålla med om att Gunderson överlag är mer allround men han kanske fick priset för hans Målrekord och det ser jag som en helt ok sak att få pris för.
Det är otroligt imponerande att göra så många mål som back.

Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Är inte priset bästa svenske back? Det är väl bara svenskar som vunnit det trots att det funnits mängder med utländska spelare som är bättre tidigare...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Hersley är svensk och slog målrekord
målrekord. Då får man ett sånt här pris, men jag håller med om att det finns flera som varit bättre sett till helheten.
Kommentera