Brynäs IF

725301 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #175333

Sv: Värvningar!
Lilljanne:

Nu börjar vi komma någon vart.

Jönköping växer så det knakar, företagsamheten är på topp och arbetslösheten är lägst i landet. Detta är naturligtvis kanon för HV71 och pengarna rullar in. Dessa används till spelarköp, helt klart.

Men när blir man ett köpelag? När man hämtar spelare utanför stadsdelen? Staden? Närområdet? Landet? Grannländer? Europa? Andra världsdelar? Hur många spelare i laget måste vara ditvärvade i seniorålder för att det ska räknas som köpelag? Är man ett mindre köpelag om man värvar 10 svenskar än om man värvar 10 finnar?

HV, precis som alla andra börjar att titta på närområdet när det gäller att hitta spelare. Man har fostrat 10 st själva, dessutom har man hittat folk i närbelagda småorter som Tranås och Nittorp. Tyvärr kan man inte fylla hela laget med den här typen av spelare och fortfarande vara ett elitlag, och dessutom helst ett elitlag med chans på guldet. Därför får man värva etablerade svenskar som Timmy Pettersson, Micke Lindman, Nicklas Brännström och Anders Huuskom och även Finländare som Sahlstedt, Loponen, Määtänen och Hassinen. Så gör alla lag i den utsträckning man kan och måste.
Kommentera