Brynäs IF

724905 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1775549

Sv: A propósito de nada
Powerfade: Jo, utlåningar är ju bra, om det finns någon kontinuitet i det hela, som i Jonas Johansson fall. Inte när det handlar om enstaka matcher hit och dit.
Det borde inte vara någon större konst att få skridskostarka juniorforwards att spela en intensiv Bulan-hockey.
Som du säger fungerar det nuvarande upplägget okej för tillfället, men jag är rädd för vad som kan hända på sikt om vi inte tar till vara på de bästa egna produkterna. Brynäs har aldrig vunnit guld utan framträdande egna produkter och eftersom de ekonomiska musklerna inte är bland de största i serien är det en ren nödvändighet att fortsätta få fram juniorer.
Dessutom vet vi ju inte om Bulan kommer att stanna. I värsta fall sitter vi i "skiten" med flera s.k Bulanspelare på flerårskontrakt som är oönskade av den nya coachen och omöjliga att bli av med. Men förhoppningsvis är BZ klok nog att förespråka en efterträdare som inte predikar för en helt annan typ av hockey, om nu Bulan skulle lämna dvs.
Kontraktsförhandlingar är ju inledda med Bulan, men Luleås enorma kräftgång gör att det känns som en ganska knepig sak att förlänga. Hoppas jag har fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Om vi har en bra juniorverksamhet så kommer bra spelare fram även om de senare inte kvoteras in i A-laget. Ser man det krasst så har ju Brynäs gett en massa istid åt juniorer som inte håller SHL-klass vilket lett till en kräftgång för A-laget under mån
Thorell och Mannberg ligger ljusår ifrån vad Ölund och Boqvist kan prestera i en fjärdefemma just nu. För Boqvist är utlåningen perfekt och även Ölund lär väl ligga nära till hands att lånas ut.
Jag tycker att Brynäs agerar helt rätt som agerar som de gör.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Förresten, Pierre Engvall i Mora, där har vi en intressant spelare inför nästa säsong. Kommer nog spela i SHL eller AHL, känns inte som att han fortsätter i HA.
Kommentera