Brynäs IF

723332 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1820465

Sv: SEMIFINAL
Inkazar: Cmoresnubbarna är belagda med munkavle efter Wikegårds totalsågning av Lärking tidigare. I förra matchen när Westerholm åkte för att i låg fart baklänges haft kroppskontakt med målvakten sa han typ " ojojoj...ja jag har ABSOLUT ingen kommentar om det där..." Lät demonstrativt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SEMIFINAL
bradberry: Ja, inte helt osannolikt att kommentatorerna har blivit beordrade att tona ner kritiken mot domarna och även sluta med att veva matchbilderna i studion, som dom gjort tidigare.
Tyckte även att Wikegård var väldigt lågmäld igår när han bara kommenterade tacklingen på Linus med nåt i stil med "jaja, det där bör iaf ge minst en tvåa...", eller nåt sånt. Kändes där som att Wikegård definitivt var beredd att diskutera den tacklingen betydligt mer ingående, nu förbigick man den nästan som om den aldrig hade hänt.
Tittade alldeles nyss på bilderna från SHL:s highlights och där ser man tydligare än vad man såg på repriserna igår, att det är en riktigt ful tackling där Gunnarsson både lyfter från isen och riktar kraften uppåt och mot Linus överkropp. Däremot lite svårare att avgöra om G avsiktligt försöker träffa huvudet, det är ju trots allt DET som regelboken kräver för att det ska bli ett hårdare straff, vad jag kan förstå.
Oavsett detta, så har man ju ändå och i tidigare fall stängt av spelare för liknande tacklingar, där det bedömts som att den tacklande INTE på ett medvetet sätt försökt träffa huvudet men där detta ändå skett indirekt sas.
Om tacklingen på Bertilsson var lite mer svårbedömd så känns iaf den här tacklingen som uppenbart ful och att man inte hört nåt från granskarna så här långt känns mer eller mindre obegripligt.
Finns ju en möjlighet att man håller på att titta på situationen eller redan gjort det, men inte hunnit att ge nåt utslag.
En fällande dom under dagen skulle iaf göra att dom får lite upprättelse och att institutionen i sig blir mer respekterad i framtiden.
Iaf av oss brynäsare....
Kommentera

Sv: SEMIFINAL
bradberry: Samma när Bertilsson åkte på smällen, jag minns att jag reagerade på Wikegårds ordval där, det lät märkligt..munkavle säkert....
Kommentera