Brynäs IF

724439 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #1837718

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Varför blir folk så kränkta när man är av åsikten att vi har två målvakter som inte håller för den ambition laget offentligt har (guld) eller om man anser att anställningen av Roger Melin inte ligger i tiden med vad Brynäs den senaste säsongen lyckats bli inom svensk hockey..?

Ingen kan väl påstå att valet av Melin känns spännande eller för den delen ett tänk på framtiden av Bengtzen?

Det fantastiska som Bengtzen, Bulan och co lyckats åstadkomma där Brynäs tagits från ett kvartsfinallag och ut i 4 raka mot som oftast Färjestad till att vara EN puck från SM-GULD och spelandes en högt ansenlig hockey av övriga Sverige känns såhär efter anställning av Roger "1999" Melin som en tid jag ser som förgången.. Helt i onödan.

Känns som Bengtzen raserat allt han själv byggt upp helt i onödan. Och det är så frustrerande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Läktarexperten: Det här är i mina ögon varför du har det användarnamn du faktiskt har.
Varför skulle inte de målvakter vi har nu hålla måttet för den ambition laget har?
Som du själv skriver längre ner.. "EN puck från SM-GULD"
Med de målvakter vi har nu var vi EN puck ifrån SM-Guld.

Nej, varken Felix eller Rautio stod på huvudet som Söderström gjorde. Men Söderström darrade lika mycket han i en av finalerna.
Det här snacket om att målvakterna inte håller måttet för vår ambition tycker jag är rent bullshit.

Sen får jag faktiskt säga att jag tycker det är väldigt skoj att du och folk sågar Roger Melin efter tre, TRE omgångar. Det är faktiskt på fullaste allvar ganska skrattretande.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Läktarexperten: Det går inte att summera hela den här säsongen efter 3 omgångar, men tror vi alla är överens om att Melin inte var förstavalet på tränarposten, vilket ju Melin också var inne på själv. Det känns som att Brynäs fick flera "nej tack" och därefter valde en "pålitlig" tränare i form av Melin.

Brynäs förhoppning är nog att Melin ska förvalta Bulans arv, alltså bevara nivån, snarare än att revolutionera lagers spel som ju Bulan faktiskt gjorde. "Det behövs inte, eftersom vi kom till final förra säsongen", typ, men det man glömmer i det resonemanget är att hockeyn är under ständig utveckling. Du kan därför inte förvänta dig samma resultat om du står kvar och stampar på samma ställe, fast än så länge har Melin misslyckats med att bevara nivån i och med att Brynäs inte spelar lika konsekvent som under Bulan.

Melin har en historik av att utveckla unga spelare. Det har han gjort bra i främst AIK och Rögle (även om alla tränare i Rögle verkar lyckas med det, kanske är så att de har riktigt bra ungdomsverksamhet och att vem som tränar A-laget är mindre viktigt i sammanhanget). AIK var ju en riktig outsider när Melin ledde de till SM-semifinaler. Ingen förväntade sig det. Då hade Melin å andra sidan en otrolig trygghet i form av Viktor Fasth, som räddade laget ur många knepiga situationer. Vi kan konstatera att Brynäs målvakter sannolikt inte kommer att spika igen på samma sätt som Fasth.

Vilka unga spelare kan blomma ut i säsongens Brynäs? Bröderna Boqvist är det givna svaret, även om Jesper fick en tung start på säsongen. Asklöf och Henrik Larsson känns också som spelare som kan växa under säsongen.
Kommentera