Brynäs IF

725286 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #189780

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Tor Karlström: Och vad hade Du tänkt att detta extra årsmöte skulle ta upp? De dåliga resultaten, klubbdirektörens agerande, frågan om vem som ska bli sportchef? Och Du menar att Du har svaret på de frågorna?

Ett av de största, om inte det största, problemen i Brynäs idag är ekonomin. Att vi ligger där vi ligger i serien beror till stor del på ekonomin. Det beror inte på tradition, hockeykultur eller kunnande för det har vi massor av. Brynäs borde försöka bli en klubb som kombinerar de faktorerna med en stark ekonomi. Den kombinationen är det mycket få klubbar som kan uppvisa idag.

Och hur förbättrar vi ekonomin? Tja, om vi bortser från insamlingar (som ni märkt är det projekt som tar överraskande lång tid att få organiserade) och Bingolotto så handlar ekonomi mycket om sponsorer. Det leder oss rakt in i en av dagens större diskussionsämnen; vårt förhållande till sponsorer. Jag vet för litet om klubbdirektörens förehavanden för att kunna säga om hans ageranden påverkat vårt förhållande till sponsorerna. Sponsorer har generellt sett mycket litet eller inget intresse av att styra klubben så som en del tycks tro. De vill synas i ett för dem positivt sammanhang, end of story. Vår uppgift bör vara att göra klubben attraktiv för sponsorerna. Det finns alltså egentligen ingen motsättning mellan sponsorernas och medlemmarnas intressen. Det enda som hotar engod sponsorsstrategi är de som menar att "i Brynäs ska vi göra som vi alltid gjort". Ska vi överleva på sikt måste vi inse att goda relationer till sponsorerna är A och O för en hockeyklubb idag. Den goda nyheten är att sponsorerna inte vill driva klubben; de vill synas, marknadsföra sitt märke i positiva sammanhang.

Om vi vill spela i elitserien i framtiden kommer vi att behöva massor av sponsorer. Jag tror alla här inser det. Frågan är om vi alla inser konsekvenserna av den slutsatsen.
Kommentera