Brynäs IF

725665 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1952491

Sv: A propósito de nada
Forsberg 1978: Om man som klubb/trupp ska ta steg framåt i vår treårsplan så ska kontraktet absolut inte förlängas med Sallinen.
OM Kellman stannar kvar så behöver vi fortsatt få in en klart bättre center än vad Sallinen är även om Sallinen är bra.

Skulle Kellman lämna så behöver vi dels värva in en förstacenter av hög klass. (Den spelare är i mina ögon INTE Scott). Dessutom måste vi fortsatt ha in en andracenter av högre klass.

Om vi nu leker med tanken att Rödin skulle komma hem till nästa säsong och Boqvist stannar så ska det bli intressant att se hur de formerar. Jag tror ju att Boqvist skulle göra ännu fler poäng om han hade en annan typ av spelare brevid sig än vad Danielsson är. Inget ont om Danielsson, men jag tror att en spelare likt Kevin Clark hade höjt vår förstafemma klart mer än Danielsson.
Vad dom hittar till Rödin sen blir också intressant. Men jag har svårt att se dom två lira tillsammans. Dels för att de är relativt lika, men framförallt blir vi väldigt "framtunga" med en extremt bra förstafemma och sedan då? :)

Så det blir bra avvägningar om Boqvist och Rödin finns i truppen. Jag är övertygad om att iaf Boqvist lirar hos oss nästa år. För mig är han inte färdig för NHL ännu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mattiask: Jag tänker på Sallinen som en bra center i tredjelina där han skulle kunna komplettera 1-2 unga ytterforwards på ett bra sätt. Spelskickliga, smarta ytterforwards - inte fartåkare med tunnelseende. Men antar att han kanske är för dyr för den rollen. Kanske mer rimligt att ta in typ Weigel eller Rensfeldt där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask:

Tyvärr för oss så skiter ju NHL (och agenterna) blankt i om
en spelare är färdig för NHL eller inte. Eftersom det är så
billigt för NHL att plocka över spelare och låta dem harva
i AHL.

För några år sedan har jag för mig att NHL lagen "blev straffade"
ekonomiskt (dock småsummor) om en spelare spelade för mycket
i AHL. Men det har ju tagits bort. Europa är för veka gentemot NHL.
Kommentera