Brynäs IF

725212 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1959367

Sv: SILLY SEASON 2019
Makita: Varför inte dela på alla publik- och sponsorintäkter då?

Det skulle ju ge en ännu jämnare liga.

Ser inte motsättningen mellan att fördela tv-pengar rättvist (dvs de klubbar som förtjänar mer får mer) och lönetak.

Brynäs har väldigt många fans, du underskattar Brynäs supporterskara rejält om du tror att klubbar som HV och Färjestad har många fler supportrar än Brynäs.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Peja: Är boende många mil ifrån Gävle och skrev även att Brynäs förmodligen är ett av det lag i Sverige med flest fans är dock mycket osäker på att övriga lag och tvbolag ser saken på det viset.
Jag tror inte det skulle gynna Brynäs.

Hänvisar fortfarande till utvecklingen i de stor fotbollsligor där ett fåtal lag drar in miljarder och typ 80% av alla intäkter kan inte den exakta siffran men vet att den är hög mycket hög.
Hur spännande är dessa ligor?

I England har de valt att mera solidariskt dela ut tv-intäkterna och där är det åtminstonde flera lag som är med och tävlar om titeln.
Där styrs dock mycket av hur sugna lagens ägare på att göra miljard vinster eller att vinna titlar.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Peja: För mig är det en absolut självklarhet att alla klubbar i SHL skall få samma del av TV-pengarna, man betalar ju för hela ligan när man köper ett paket. Jag vill i alla fall ha tillgång till alla matcher i serien och kollar absolut inte bara på Brynäs matcher.

Att biljettintäkterna tillfaller klubben som äger/hyr arenan är helt logiskt och det är en ickediskussion hur de biljettintäkterna fördelas.
Låst ämne