Brynäs IF

725212 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1959403

Sv: SILLY SEASON 2019
Huge: Det skulle inte avskräcka mer än det gör nu. Om det är billigare avskräcker det mindre att åka till arenan. Man har visserligen redan betalat för att se matchen på tv, men man har betalat mindre än som det är nu. Det nuvarande systemet är en jackpot för små klubbar utan supportrar men en värdelös deal för klubbar som Brynäs, Djurgården mfl.

Värdet på typ Moras matcher är mycket lägre än deras nuvarande tv-intäkter, men eftersom det bakas in i samma paket som undervärderade produkter höjs deras peng rejält.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Peja: Värdet av tv-avtalet är avhängt av att shl är en starkare produkt än alla klubbar enskilt är. Eftersom shl TILLSAMMANS kan attrahera sponsorer blir ett enhetligt tv-avtal det intressanta och det man kan tjäna mest pengar på.

Skulle man bryta ned det i lag för lag (på något sett) skulle pengen förmodligen bli mycket mindre än den del man får nu av det centrala avtalet.

Kolla bra PL, världens dyraste tv-rättighet, dom har anställt en ny vd. Har hon någon bakgrund inom fotboll? Nej, hon har i hela sitt yrkesverksamma liv jobbat med tv-rättigheter. Så viktigt är dom här pengarna för ligan.

tror inte vi kommer att få se en förändring i nuvarande upplägg.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Peja: Jag tror inte att lösningen på att får fler åskådare på matcherna är att begränsa möjligheterna att se matcherna på TV faktiskt. Visst kan man sälja billigare paket med bara sitt favoritlags matcher men det ger ju mindre intäkter och det är tveksamt om det ger fler folk på arenorna.
En bättre produkt är nog lösningen när det gälle publiksiffrorna tillsammans med kanske priset på biljetter.
Låst ämne