Brynäs IF

725030 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1962810

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Nja, låt vara att SHL är mer utvattnad än på länge då vi gått från att exportera färdiga produkter till halvfabrikat eller t.o.m råvaror, men nog sjutton är det viss skillnad.
Över en kort matchserie kan allt hända men i ett seriespel över längre tid kräver det högre kvalitet på truppen än vad alla HA lag har. Timrå kom ju toksist för att man i princip behöll sin HA trupp och inte värvade in en helt ny förstafemma med klass (vilket var det som höll Brynäs utanför kval i år).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huss: Klart det är skillnad mellan serierna. Men tesen var att skillnaden inte blir större och större, vilket många verkar antyda.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss: Känns som att Timrå har ett riktigt lågbudgetgäng med SHL-mått mätt. Som du säger behöll de stora delar av sin allsvenska trupp, charmigt att de ger spelarna som spelat upp klubben chansen i SHL, men troligtvis inte särskilt vägvinnande. Det är ju många av deras spelare som inte var allsvenska toppklasspelare.

Kikade lite på poängligan från Allsvenskan 16/17 och det har ju gått väldigt bra för många där, men inte för alla. Med ett tydligt spelsätt och grundlig scouting där man rekryterar spelare som är skräddarsydda för sättet man vill spela på går det nog att hitta riktigt bra värvningar i allsvenskan och dylika ligor.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss: Det är verkligen inte lätt för nykomlingar och speciellt då från små hålor som Timrå eller Mora. Att få bra spelare dit kan inte vara lätt även om de skulle hosta upp hyfsat med deg.
De kommer aldrig att bli attraktivt för spelare att gå dit och ofta krävs nog överpriser för att få dit spelare. Vad kan de erbjuda liksom? Bottenlag, inte toppklass på arenor och ej eller faciliteter som gym osv. Sen erbjuder de knappast mycket på sidan av hockeyn heller dessa orter så det är nog knepigt att locka dit spelare och ledare.
Det är kanske i vissa fall till och med mer lockande att lira i ett lag i HA med ambitioner...
Kommentera