Brynäs IF

725392 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #1969303

Sv: SILLY SEASON 2019
Begreppet klubbhjärta nämns ibland när spelare byter lag. I förra årtusendet var det vanligt att även elitspelare fick ha ett arbete vid sidan om sin idrottssatsning... jag tänker nu i första hand på hockey, fotboll o några andra penningstarka sporter.
På den tiden var det nog mer relevant att prata om just klubbhjärta, idag finns det så enorma summor inblandat att det nog inte går att jämföra... o andra sidan kan man ju tycka att när x antal miljoner hamnat på kontot skulle spelaren vilja "betala tillbaka" till sin gamla klubb med ett par säsonger som tack för den fostran o utbildning dom fick.

Jag kommer väl ihåg besvikelsen när Tomas Sandström o Mats Näslund gick till Malmö efter NHL-karriären... men, såklart hade Percy mer att erbjuda på den tiden än vad Brynäs hade. Man får ju komma ihåg att de flesta spelarna ju inte tjänade så enorma summor heller på den tiden.
Jag blev även förvånad när Sedinarna bara flyttade hem o slutade spela... inget betala tillbaka till Modo där inte.
Men, nu handlar det ju mest om Rödin... svårt att utifrån bedöma hur han tänker o känner...
Klubbhjärtat då?... ja, det kanske inte ens fanns på 60-70-talet, det gjordes väl märkliga klubbyte även på den tiden?
Men aldrig att jag skulle skicka hatbrev o klandra nån som byter till "fel" lag... men nog skulle det rinna en tår om jag får se Anton i fel tröja i Scandinavium i vinter!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
SnowKing: Rödin i ett annat SHL lag skulle vara otroligt jobbigt att se måste jag säga, väldigt tungt.
Låst ämne