Brynäs IF

724799 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1973042

Sv: SILLY SEASON 2019
Axle San:
Jag kan bara tycka från vad jag själv känner och det är att innan säsongen 18/19 startade så hade vi kanske hela SHL bästa backar rent namnmässigt och meritmässigt. Det såg vi alla hur det slutade.. Andersén kom inte upp alls i samma nivå som han kan. Definitivt inte Lundgren heller. Kilas var mestadels skadad, tyvärr, hans skada tror jag skadade själva laget mer än vad vi fans kanske märker av. Jag vet tex att Kilas är riktigt omtyckt av alla i laget och en riktig pådrivare. BP spelet är hans signum med många täckta skott och uppoffrande spel. Norin var ju borta i stort sett hela säsongen. Men visade framför allt på försäsongen och till en början innan skadan mot Mora borta att han skulle bli en riktig tillgång! Ersson är en habil 7e/8e back.
Jag är inte alls oroad över backsidan faktiskt. Till skillnad mot säsongen som varit så går vi in med en namnmässigt starkare forwardssida. Men vad är det som säger att vi inte kan plocka hit nån back som lyckas likt Ikonen gjorde, om det nu skulle visa sig att tex Lindelöf inte klarar av omställningen. Ta en sån som L.Carlsson där har vi ett Brynäs namn som jag tror Dacke och Sundlöv har som ett litet ess i rockärmen framåt jul/vårkanten. Inget jag hört men har bara en känsla av det. Kommer vi då till dom backar vi har nästa säsong (räknar in Sigalet) så både tror och hoppas jag att framför allt Andersén studsar upp rejält och tar lite över det som Berra stod för. Om dessutom Kilas och Norin får hålla sig friska en hel säsong så har vi mycket plus där! Sen vet jag garanterat att Söderström kommer växa enormt. Killen är en talang nästan i gemförelse med Dahlin. Och det står jag för. Han kom in som 17 åring redan i år. Och var i väldigt många matcher våran bästa back. Så att han kan matcha Gunde med den speltid han fick är jag faktiskt inte orolig för. Sigalet är enligt experter kanske en av ligans topp 3 backar. Tror dessutom att Lindelöf kan bli en ny Ekholm. Efter all scouting som gjorts på honom av så pass kunniga ishockey personer som Sundlöv, Inge och Dacke så har jag väldigt stora förhoppningar. Dacke snackar liksom redan om topp 4 back hos oss.

Var nu lite som Brynäs är och vill vara. Se det positivt. Tror inga Brynäsare längre vill ha fans som bara vänder kappan efter vinden. Jag pratar naturligtvis från mitt perspektiv. Och jag ska ge mig katten på att ändra syn på Brynäsare!

Dont worry be happy!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
wiDDing86: Visst allt kan hända förstås men...
Sigalet är spets
Söderström tror (hoppas) jag är spets

Lindelöf kan med flyt vara en topp 6 back
Andersén har varit riktigt bra och är en topp 6 back på SHL nivå
Norin startade grymt förra säsongen, helt ok, topp 6
Kilström visst habil back, topp 6
Lundgren och Ersson känns som reserver båda två.
Låst ämne