Brynäs IF

724435 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #1975824

Sv: SILLY SEASON 2019
majk: Finns väl en del stora frågetecken runt Dif måste man säga. Vem kommer vakta kassen? Svedberg? Är han en toppmålis fortfarande? Kommer Engqvist kunna spela? Blire nordamerika för Bemström? Högström spelade endast 12 matcher förra säsongen. Kommer Wandell verkligen återfinna sin offensiv? O s v.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Davey85: Finns stora frågetecken i de flesta lag. Kolla HV(Lehtonen, Ljungh och Tedenby) och Färjestad)Steen, Virtanen och Nygård) vad de tappat till exempel. Deras tre bästa spelare.

Jag är givetvis nervös inför kommande säsong. Hur löser vi ersättaren till seriens bästa målvakt de två senaste säsongerna. Jag skulle inte vara helt tillfreds om det blir Svedberg men det finns inte jättemånga vettiga målvakter på marknaden. Han var väl dessutom många härinnes drömvärvning för bara en säsong sen. Han har givetvis inte blivit en jättemycket sämre målvakt på en säsong.

Backsidan ser riktigt stark ut. Framförallt om Alsing kommer på lån. Garrison som gjorde det riktigt bra senaste säsongen kommer in på artistkontrakt i november, Hultström är en av seriens allra bästa backar. Skulle inte bytt honom mot någon annan i serien. Vår Gunderson.
Högström är en klassvärvning men givetvis oroar hans skadeproblem. Norell, Jesper P och även Tom fast det inte är någon personlig favorit är alla bra SHL-backar. Björnfot är väl egentligen inte så långt efter Söderström men inte fått spela så mycket då våra backar har presterat bättre. Kapten i det laget som vann u18 VM.

Centersidan är kanske seriens starkaste(tillsammans med Frölunda och Luleå). Josefson, Strandberg,Haga, Wandell och Östman. Jag är inte alls orolig över Wandell. Han kommer väl spela tredje/fjärdecenter och ska fortsätta spela sitt grymma tvåvägsspel. Bäst corsi i hela SHL ifjol. Ante är borträknad.

Dock har jag en del oro kring forwardssidan. Det ska in en till spetsforward. Två om Lilja skulle dra. Så ser nog inte så dåligt ut när väl säsongen skulle komma igång. Bemström är väl ungefär i samma situation som Boqvist(om Boqvist skriver NHL-kontrakt vilket jag tar för givet) hos er. Kan bli utlånad men kan också bli kvar i Nordamerika. Osäkert kort. Haga kan flyttas ut som forward för att få ett spetsigare lag. Holtz(och Raymond) är en av sveriges största forwardstalanger på många år. Kan vara ans enda säsong i SHL om han går högt i draften 2020. Det går inte att ersätta billiga spelare som Fjällby, bröderna Davidsson och Bemström med samma klass. Men tycker Jocke ändå gjort det bra. Han har visat sig ha fingertoppskänsla med de flesta värvningar de senaste två säsongerna. Men bara därför misslyckas väl alla under samma säsong.

Osäkerheten kring målvaktssidan är det som oroar mest.

För att Brynäs ska bli ett topplag kommande säsong krävs det nog att ni blir mer spelförande. Ni hade stora problem med det med Sundqvist som tränare ifjol. Ska ni lyckas med det i år? Ni har med Gunderson och Bertilssontappen väldigt få backar som jag ser ska driva spelet på det sättet de gjorde. Även fast det såklart finns potential i Söderström, Norin och Lindelöf. Men de är alla rätt osäkra kort. Lyckas backarna ersätta på ett bra sätt så tror jag ni har en rätt rolig säsong. Men det blir tufft.
Låst ämne