Brynäs IF

723829 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1977770

Sv: SILLY SEASON 2019
bradberry: Har vi verkligen ett starkare lag på pappret inför denna säsong än förra? Osäker faktiskt.. kommer Boqvist tillbaka hade det känts ganska bra. Känns tyvärr ganska tunt..
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Bratwursten : om man säger såhär:

1.Kristo- Deschenau
2.Kellman- Scott
3.Kousal- Ölund
4.Jensen- Sallinen
5.Boqvist- Rödin
6.Nilsson- Zetterberg
7.Bertilsson- Sigalet
8.Gunderson- Lindelöf
9.Rautio- Ersson
10. Sjödin- Sundqvist

De jag kommer sakna från förra årets trupp ät kellman, Boqvist, Bertilsson och Gunderson.

1. I och med att Kristo floppade så kan Deschenau inte vara annat än ett uppköp. Stort steg från DEL men har Inge och Dacke scoutat honom så litar jag på dem.

2.Kellman- Scott går vi jämt ut på. Kanske lite plus i och med att Scott är en ledare utanför isen.

3.Kousal- Ölund. Håller Ölund klassen han hade innan han stack så är det ett uppköp. Kousal va en belastning för laget andra halvan av säsongen.

4.Jensen- Sallinen. En hungrig Sallinen som vill bevisa att han håller hög klass kan bara bli bättre än vad Jensen va. Höjer han sig inte? Visst då är det +/- 0 eftersom att Jensen inte alls kom upp i nivå förra säsongen.

5.Boqvist-Rödin. Här är det svårt att säga om det blir ett nedköp eller uppköp. Boqvist skulle varit en av SHLs bästa forward om han stannat en säsong till. Håller Rödins kropp? Gör den det så är det nog +/- 0. Kanske lite plus i och med att Rödin är en stark ledare. Håller den inte så är det såklart minus.

6. Nilsson-Zetterberg. Nilsson var en grovjobbare som passar bäst i en fjärdekedja. Zetterberg är ung, har stor potential och är en offensiv spelare. Här tror jag Dacke/Sundlöv har gjort ett fynd.
Efter vad vårt lag behöver så är det här ett uppköp. Vi har för många Nilsson.

7. Bertilsson-Sigalet. Ingen back är bättre än berra i Brynäs. Men sigalet är den perfekta ersättaren. Ska vara liknande i spelartyp, men vi går nog lite - här. Berra är berra.

8. Gunderson- Lindelöf. Här går vi såklart back. Ingen ersätter Gunderson, det är inte det som är tanken heller. Finns öppningar för fler att kliva fram i offensiven nu. Norin, Söderström, Lindelöf, dörren är öppen, stig på!

9. Rautio-Ersson. Just IDAG så går vi minus på det här. Rautio har mer rutin i SHL, Ersson har knappt spelat en hel match i SHL. Men ju längre säsongen lider så tror jag vi kommer se Ersson blomma ut till en toppmålvakt i SHL. Tror han kommer ta förstaspaden och konkurrera ut Jocke. Efter säsongen i Västerås så pekar utvecklingen spikrakt uppåt!

10. Sjödin- Sundqvist. Tränarfrågan är den viktigaste i laget. Förra säsongen hade vi Tommy Sjödin som gjorde sin första säsong som huvudtränare i SHL. Han ändrade spelsystem i ren panik efter tre matcher på försäsongen då han fick press utifrån när resultatet inte blev som man ville. Sjödin hade låg erfarenhet från att vara huvudtränare på hög nivå.
Magnus Sundqvist har varit huvudtränare i 14-15 år. Tränat olika lag på både låg, medel och hög nivå. Nu kommer Sundqvist leda laget från start och lägga grunden i spelsystemet.
Jag personligen har svårt för Sundqvist efter förra säsongen. Hans spelsystem var riktigt tråkigt och laget såg svagt ut. Kanske anpassade han spelsystem efter lagets kapacitet? Kan han, som Dacke säger att de vill göra, få laget att spela en offensiv hockey så kan det bli bra.

Men ser man till jämförelse med Tommy Sjödin så måste ju Sundqvist vara ett uppköp? Sjödin fick ju ändå sparken tidigt
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Bratwursten : Med tanke på att Jensen och Kristo floppade så resulterade det i att vår andrakedja på papperet egentligen var en tredje/fjärdekedja rent kvalitetsmässigt. Förhoppningsvis har scoutingen varit bättre i år och att vi värvat lite fler säkra kort.
Låst ämne