Brynäs IF

723896 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1978171

Sv: SILLY SEASON 2019
Peja: "...Någonting som jag tycker är synd är att klubbarnas tv-intäkter inte styrs av antalet tv-tittare. Spelar liksom ingen roll för Brynäs 5000 göteborgare köper cmore pga Brynäs men bara 200 gör det pga Oskarshamn. Finns heller ingen särskilt morot för typ Oskarshamn att få fler fans utanför orten om de ändå kan leva på Brynäs mfl fans. Det är synd."

Håller helt med dig om detta. Det är en djup orättvisa mot lag som har supportrar i hela Sverige utan att detta kommer dem tillgodo ekonomiskt oavsett hur många besökare på bortamatcher eller hur många C-moreabonemang som sålts. Nu vet jag inte om man försökt driva denna fråga inom dessa klubbar. Men jag hoppas verkligen det. Tänker då främst på Brynäs men även på Leksand som ett annat tydligt exempel.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Petrov: För mig är det självklart att TV pengarna skall delas lika. Det är 14 lag som äger ligan tillsammans och de är liksom partners om det och inte konkurrenter på det planet.
Tänk om TV pengarna från slutspelet enbart skulle gå till de lag som spelar, då hade nog inte Brynäs lirat i SHL längre.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Petrov: Just detta har jag frågat c-more om . Blev så djäkla störd för några år sen Ang antal huvudmatcher på sändningarna . Brynäs har överlägset flest supportrar i landet( Leksand var i AS då)
Men långt färre huvudmatcher än mindre intressanta lag . Frågade c-more om varför dom inte visar efter intresset i landet . Antal supportrar . Men dom ville inte ge mig en förklaring på varför . Det bara är så enligt c-more . Men varför vissa lag hade långt fler matcher än Brynäs.Har för mig att Fbk också var i samma sits som Bif .
Låst ämne