Brynäs IF

723318 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #1982970

Sv: A propósito de nada
Blå grottan:
”Det är svårt att bara värva ett guldlag, det är ju mycket som ska klaffa: Juniorer som får sitt genombrott samma säsong, kemi i laget, veteraner som överlevererar och värvningar som är bra. Det är inte bara att värva de dokumenterat bästa spelarna.. Den budgeten har inte många lag heller. Lika svårt om tre år? Ja, varje år. Men det bör vara lättare om man följer en långsiktig plan med sin trupp. (Om planen är bra dvs)”

Det låter på dig som om du tror att Bif får svårt att nå sina guld-mål?

Junisar kan ryckas bort innan de nått sin potential - tex backarna boqvist och Söderström. Inte alls säkert att vi får njuta av junisar som frwd boqvisten i år framöver.
Detta MÅSTE Bif agera på om man går för guld. Lika svårt idag som imorgon och inget Bif styr över.

Samma med resten du skrev. Får Brynäs upp det du skriver om ena året, finns risken att de drar året därpå. Vad säger att vi har ersson kvar i mål nästa säsong, eller att spelare som rödin, scott och jeadon blir kvar 20/21 om khl drar i dem?
Nu har man MÅNGA kontrakt som går ut - så kemin osv i år blir bara ett riktvärde på vilka spelare Bif ska försöka signa om/kvar - om de sedan blir kvar bestämmer spelarna själv också, lika mycket, utanför BIFs kontroll.

Sätter man guld som mål - kommer det att kosta hursom, om man seriöst satt målen. Men det ska nu inte finansieras med externa intäkter - det får en också att undra. Men det måste Bif ha fullgod tilltro att de aktivt kan nå.
Lika svårt idag som imorgon i genomsnitt anser jah, ffa om man värvar chansningar från ha istället för att fylla på med etablerad <28årig spets framifrån i leden. Risken blir att Bif står med både en ha spelare och en sista-minuten-avdankad-khlspelare på en och samma tilltänkta position i laget - men de agerar för att nå målen.

Det bif kan göra år två och tre som de inte hade förutsättningarna i år att göra, är att signa om 1 och 2årskontrakt till 3 och 5års kontrakt med de de verkligen vill behålla, nu när målen är satta.
Men blir det billigare och lättare - nä det finns det inga garantier för.
Kommentera