Brynäs IF

723289 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2114145

Sv: A propósito de nada
Charliejfz: Den 16:e mars var det ungefär 1 dödsfall om dagen i Sverige (7 dagars medelvärde), nu ligger vi på ungefär 70. Det känns som att hälsan har blivit mindre viktig och något annat styr besluten i dagsläget.

16:e mars
"Detta har hänt:

Regeringen beslutade under onsdagen den 11 mars att begränsa publika möten med över 500 deltagare som ett led i Folkhälsomyndighetens förhöjda smittorisk gällande Coronaviruset. Därmed spelades matcherna under torsdagen den 12 mars utan publik.

På torsdagen meddelade SHL att SM-slutspelet skjuts upp till att starta vid en senare tidpunkt. Detta i samråd med Svenska ishockeyförbundet.

Under lördagen den 14 mars begärde SHL, i enighet med de fjorton klubbarna, att SM-slutspelet skulle ställas in för säsongen 2019/20 och lade i och med det fram en hemställan till Svenska Ishockeyförbundet som är de som tar beslut i frågan. Svenska Ishockeyförbundets styrelse beslutade sedan på söndagen den 15 mars att följa SHL:s begäran och säsongen var över.

...

– Vi befinner oss i en exceptionell situation globalt sett och vi måste alla ta vårt ansvar i att begränsa Coronasmittan i samhället, så även SHL. Hockeysaknaden är dock redan tung och vanligtvis går vi ju in i vår allra roligaste tid nu framöver men nu får vi alla ta vårt ansvar och ta hand om varandra, säger Michael Marchal, VD SHL.

...

– Vi har alla ett ansvar att begränsa Coronasmittan i samhället och det är självklart att vi i SHL ska ta vårt ansvar för vår publik och arbetsmiljön för spelare och medarbetare. Det är ett oerhört tråkigt beslut men självklart under rådande omständigheter, sa Michael Marchal, VD SHL, tidigare om beslutet."
Uppladdat:

450x300-x9bqjpf.pngx9bqjpf.png

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jag antar att förhoppningen inför säsongen var att den andra vågen skulle bli mild och att det skulle räcka att spela utan publik samt testa spelare ofta. Nu ser vi dock att nästan samtliga lag har haft flertalet smittade som i sin tur troligtvis smittat andra i samhället.

Det måste till kraftigare åtgärder i stil med en "bubbla" för att kunna spela klart säsongen på ett säkert sätt. Då pratar jag inte om att det finns en stor risk för spelarna själva, det är en onödig belastning för sjukvården om spelare ökar smittspridningen i samhället vilket leder till att de som behöver vård av alla möjliga orsaker riskerar att bli bli utan vård.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
magr: Helt sjukt! Nu är ju SHL en gigantisk smittspridare i samhället och spelarnas och ledarnas hälsa står på spel för att inte tala om alla människor i riskgrupper som kommer i kontakt med spelare, ledare, funktionärer och domare som ingår i SHLs dödsdans.
Kommentera