Brynäs IF

724902 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #218690

Sv: SKRATTMATCH
Jag har varit otroligt deppad hela dagen över matchen igår; det känns i hela kroppen när laget vikt ner sig som de gjorde igår. Men jag tänker inte stämma in i kören av kraxande olyckskorpar som redan nu uttalar tvivel på hur det ska gå för Brynäs i Allsvenskan. Det får vara någon hejd på det hela. Applåder till Huge, claesw, boldten och det fåtal andra här, som inte viker ner sig. Inget är lättare och mer destruktivt än att gå in på den här GB:en och säga att Brynäs IF är ett skitlag och sen logga ut igen. Min åttaårige dotter fixar sånt, men hon kan inte säga mycket om vad man ska göra åt situationen. Kritik som saknar varje uns av konstruktivitet har inte mycket trovärdighet i mina ögon.

Det är många som säger att hade bara Hovan eller gamle Wickberg eller Hammarström eller Virus eller någon annan lett föreningen hade vi inte varit där vi är idag. Det tror jag inte är sant. En person spelar inte så avgörande roll. Klubbens problem, som nu tycks akuta, har en långsiktig, organisatorisk förklaring. Man har tröskat på i gamla hjulspår och förlitat sig på välmenta ideella insatser och föraktat slipsnissarna som inte har arbetarklubben att göra. Under tiden har de andra elitserieklubbarna moderniserat och proffsat till sina organisationer. Det är det Hammaström talar om när han säger att vi ligger 8-10 år efter de andra klubbarna.

"Problemet" med slipsnissarna är att de är de som står för de stora pengarna.

Vi har ett stort och svårt arbete framför oss med att modernisera den gamla anrika föreningen. För att vi ska se bättre resultat på isen krävs:
1. Att klubbledningen inser att klubbens förhållande till sponsorer och marknad måste radikalt förbättras. Vi talar om en i grunden kraftigt expanderad och förndrad ekonomisk bas för hela verksamheten.
2. Om den nuvarande klubbledningen (läs styrelsen) inte anser att det är här problemen ligger och att man ska köra på som tidigare några år tilloch hoppas resultaten ska komma, tycker jag att den ska ställa sina platser till förfogande.
3. Valberedningens uppdrag ska bli att hitta en styrelse som är villig att initiera och leda detta förändringsarbete.
4. Man måste lyckas få med sponsorerna på en ny strategi, en ny målsättning för klubben, Nya Brynäs.
5. Med en professionell ledning och en modern organisation kan man börja arbetet med att bygga ett nytt lag. Detta lag ska vara en genomtänkt mix av de många lovande juniorer vi har tillsammans med kloka nyförvärv. Vi har kompetens på båda dessa områden (jo, det är sant att det förs samtal både med Willy och Hammarström och många andra när spelare ska scoutas).

När detta är gjort--först när allt detta är gjort--kommer resultaten att infinna sig.

Insamlingen, frågar ni. Den rör på sig. Föreningen ska registreras och PG-konto ska öppnas. Huss och jag jobbar med saken.
Kommentera