Brynäs IF

724902 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #222048

Sv: Kvalspel
Anneli S: Du och några till tycker tydligen att Janne L skall avgå, alternativt sparkas som lagkapten. Motivering?
Visst har det gått trögt för Janne i år, liksom det har gjort för HELA laget. Som center i 1:a femman får man nästan alltid möta motståndarnas bästa formation. Tredje länken i femman (Soling) tror jag saknas mycket, han är lite av nyckeln till femmans spel. Stor, tung, irrationell med bra skott, en som banar väg för dom andra i kedjan. Om det vore så enkelt som att de som lyckats bäst i laget skulle föräras bindeln, så vore ju Sjödda ett bra alternativ. Nu är det dock lite mer komplicerat än så.
En lagkapten skall även vara lagets ansikte utåt gentemot media,
domare, sponsorer, den egna lagledningen, spelarfacket etc, och inte minst vara en ledarfigur utanför planen och i omklädningsrummet. Jag anser att Janne är mkt kvalificerad för alla dessa uppgifter och iom att han varit kapten i flera år, framröstad av de övriga i laget naturligtvis, så finns det ingen som helst anledning att ifrågasätta hans roll bara för att det gått lite tungt denna säsong.
Nu tror jag iofs att det finns flera spelare som är lite ledartyper i laget, som tar tag i det hela när det blåser emot, men det är inte säkert att ngn av dessa passar in i kaptensrollen, med allt annat som det innebär (se ovan)...
Kommentera