Brynäs IF

723716 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2263775

Sv: A propósito de nada
mk: Enligt överenskommelse mellan Unionen och SHL ska SHL-klubbarna erbjuda rookiekontrakt till spelare ålder 18-21 om de spelat 100 minuter. Du kan läsa mer på sid 6 avtalet som finns i länken. Därför har Brynäs "gett" kontrakt till en del juniorer som kanske inte har varit superlovande de senaste åren.

Grundtanken med rookiekontrakten är att det ska löna sig att satsa på unga spelare och att SHL-klubbarna inte ska kunna värva sönder varandra där, dvs om Brynäs har 4 lovande juniorer som man ger mycket istid den här säsongen ska inte Färjestad etc kunna värva de till nästa säsong. Men det slår ju tillbaka på klubben om du har risig juniorverksamhet och "tvingas" ge istid (och kontrakt) till medelmåttiga juniorer, även om summorna är så pass små att de inte har nån större påverkan på spelarbudgeten som helhet.

Noterbart är att Brynäs tog över Gunlers rookiekontrakt av Luleå, så han är en av truppens absolut billigaste spelare. Samma lönenivå som Kvist och Birgersson, men det går att få vissa bonusar, som Gunler väl är mer trolig att få ut än de andra nämnda.

Vi får hoppas att Lindstein kommer upp i 100 minuter den här säsongen. Han är väl uppe i cirka 70 nu och spelade över 16 minuter mot Rögle, så det verkar troligt att han kommer upp i 100 minuter innan årsslutet.
Kommentera