Brynäs IF

723896 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2300778

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Nja speciellt jämna är inte Brynäs i sina prestationer, snarare ojämna. Helt i linje med det bottenlag de är. Vi ligger ungefär där vi tippats att ligga dessutom så det är inte mycket att hetsa upp sig över.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San: Ingen kan vara förvånad att detta lag harvar i botten och åter riskerar att dras in i ett ångestfyllt kval. Tre av Brynäs största problem stavas "Olesen", "Brist på målfarliga backar" och ”Avsaknad av unga talanger”.

En gåta att man saknar förmågan att scouta en vettig tredjelänk till Scott o Rödin. Olesen måste vara den sämsta spelare med så här mycket speltid i en förstakedja, sett till alla SHL-lag och över alla säsonger. Punkt. Tycker Rödin däremot får alldeles för mycket skit, han är ju överlägset bäst i den formationen. Ingen av de andra är i närheten av att tex erövra puck och tvinga fast motståndarna i deras egen zon. Han tycks även ha filat bort de ”inte så kaptensmässiga”-utvisningarna som annars brukar vara hans signum.

Sen om man nu tänker sig bygga spelet på att bibehålla pucken länge i motståndarlagets zon vore det önskvärt om några backar kunde bidra framåt. Istället är backarna helt uddlösa från blålinjen och de har också gjort minst antal mål jämfört med alla andra lag (LHC:s backar har gjort lika få). Hotet av backar som kan hänga några mål från blå skulle göra livet så mycket enklare för våra forwards. Man undrar hur lagbyggarna tänkte här inför säsongen.

När de flesta spelare har nått och sedan länge passerat sin peak så vore det tacksamt med åtminstone några spelare med en utvecklingskurva som pekar uppåt. Tyvärr visar varken Kvist o Birgersson några tendenser till att vara ämnen för annat än 3/4-kedjan. Gunler har ju förmågan att bidra med några mål, men vet inte om det är huvudet eller benen som är slöa med tanke på alla idiotiska utvisningar han tar.

Det tycks bli några jobbiga veckor innan vi får svaret på om det blir heaven(Play In) or hell (Play Out). Jag blir helt klart nöjd bara de stannar på jorden.
Kommentera