Brynäs IF

723320 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2311365

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: "Jo +- kan ju diskuteras."

Ja, sannerligen. Speciellt efter att man har läst det här om plus/minus betydelse.
Verkar vara mer eller mindre betydelselöst...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge:
Läste igenom den första artikeln. Jag förstår såklart resonemanget. Men för det första, Sallinen är inte Ovechkin, dvs han gör inte massor av mål som kompenserar för dålig defensiv.

Tycker inte att ”bevisningen” i denna artikel är helt genomtänkt. Är det rimligt att anta att målvakten under en hel säsong ”har otur” när spelare B’s femma är inne och sämre räddningsprocent? En match hit och dit kanske. Räddningsprocenten är nog snarare ett resultat av dålig defensiv i spelare B’s femma.

Exakt samma logik gällande skottprocent. Har spelare B’s femma konstant sämre skottprocent under en hel säsong så beror det sannolikt på vilka som spelar i femman, och där är spelare B en komponent…

Jag förstår att det handlar om vilka man spelar med, men spelare B är ändå 20% av femman som bidrar till sämre räddningsprocent och sämre skottprocent över en hel säsong så dennes prestation kan inte isoleras och uteslutas på detta sätt.

Jag håller med om att +/- till stor del är godtyckligt och beror till mångt och mycket på vilka situationer spelaren spelas i och vilka spelaren spelar med, men jag tycker ändå att en riktigt dålig eller riktigt bra +/- ger någon form av indikation.

Sallinen beröms ofta för sitt defensiva ansvar, men likt förbannat har han bara varit inne på 18 mål framåt och 37 mål bakåt...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Det kommer alltid gå att hitta undantag från regeln och att använda Ovechkin som ett exempel på att +- är ”värdelös” statistik tycker jag är rätt värdelös journalism.

Ovechkin har ju under hela sin karriär setts som en sk. franchise player, någon man bygger laget kring över tid. Men hur mycket har egentligen Washington vunnit med Ovechkin vid rodret? Jag vet att de till slut lyckades vinna 2018, men oftast har de stormat fram i grundserien för att vika ner sig i första rundan av Stanley Cup.

Vi kan ta ett annat exempel på en sk. franchise player, Sidney Crosby. Samma ålder och har sålunda verkat i samma era. Killen har 3 Stanley Cup ringar under samma period som Ovechkin verkat i NHL. Jag vet vem jag helst skulle vilja ha i mitt lag iaf…
Kommentera