Brynäs IF

724882 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #236588

Sv: Det rör på sig...
Huge: For att ytterligare forvirra diskussionen om huruvida ekvationen gar ihop eller inte skulle jag vilja saga att bade Du och Bright har ratt. Det ligger mycket i vad Bright sager att vi langsiktigt har fatt en svagare ekonomi, inte minst relativt de andra elitserieklubbarna. A andra sidan kan man som Du sager se massor av exempel pa att bara pengar inte skapar bra lag.

Var stora chans ar att kombinera det hockeykunnande som finns i klubben med en starkare ekonomi. Det ligger egentligen ingen motsattning mellan kunnande och ekonomi. Det finns en spanning vad galler hur marknadsorienterade vi ska vara eller hur mycket tonvikt som ska ligga pa ideellt arbete, men aven det ar en konstlad motsattning till vissa delar.

Argumentet att Gavleregionens ekonomi ar for liten for att underhalla ett elitserielag haller inte. Det finns ES-klubbar i betydligt mindre stader an Gavle, som dessutom har langt till storstader, men som klarar sig bra anda. Vi har dessutom nara till Uppsala- och Stockholmsregionerna. De yttre forutsattningarna ar alltsa egentligen goda. Vi har kommit att ta for mycket for givet och stannat upp. Under tiden har flera andra ES-klubbar kort om oss.

Vi maste borja fornyelseprocessen nerifran. Vi maste forst fa var organisation att fungera som en proffesionell, modern organisation. Darefter ska vi formulera ett nytt koncept, en ny strategi, ett nytt mal for var organisation. Och sen ska vi jobba djuret for att na det malet. Vi kan bli den klubb i hockey-Sverige som forenar historia, kultur och kunnande med en stark ekonomi. Det ar inte pa nagot satt omojligt. En ny sportchef ar en bit i pusslet, men det finns andra som ar lika viktiga. Marknadssidan maste bli battre, skickligare, framfor allt pa arbetet utanfor det lokala naringslivet. Vi maste ha skickligt folk i styrelsen som forstar hur en modern hockeyklubb fungerar. Vi maste bygga en battre relation till de sponsorer vi har, och vi maste bli battre pa att hitta nya sponsorer. Vi maste ge nagot tillbaka till sponsorerna for att de stodjer oss. Vi maste forbattra relationen till medlemmar och supporters; det finns ett stort kunnade i en massa olika verksamheter hos de vi kallar supporters. Jag skulle kunna skriva mycket mer, men poangen ar val ganska tydlig. For att vi ska forbli en elitserieklubb maste vi (bortsett fran att klara kvalserien) bli en klubb som fungerar sa som hockeyklubbar fungerar idag. Dar har vi inget val.

Just Do It, som Nike sager.
Kommentera