Brynäs IF

723356 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2395457

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: det har du säkert rätt i. Men det kändes som att de kunde åka runt och fylla år på 70%… De såg inte direkt oroliga ut (kan inte uttala mig om 3 perioden dock.

Förlora mot regerande mästarna var väntat och ingen skam, bara att ta nya tag💯💪

Din syn på Palve?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Åh ena sidan har Alcen byggt det jävligt bra på det positioner han värvat nytt till. Fan kinnvall, David, Larsson är inga skitvärvningar. Sen värvningar som Björninen osv det är bra värvningar som ramlat in..

Åh andra sidan så såg vi innan start att vi var en fprwarsspets kort - även Alcen.
Hur svårt var det att hitta sista pusselbiten och hur dyrt riskerade det att bli är ju en fråga vinintresse vet något om.
Ska man kritisera något så är det förlängningar av vissa - men nivån visste vi ju inte.
Hedberg och VV har tydligt blivit sämre (eller fått sämre förutsättningar att bli bättre eller iaf hålla nivån)
Palve och kvist visar samma egenskaper som i fjol.
Skulle man då inte förlängt med någon gammal? Då hade vi missat scott som jag tycker höjt sig mot o fjol - men då har han och rödin spelat med Larsson och Björninen som varit betydligt bättre än senaste två årens kedjekamrat, vilket gjort att scott har backup att gå fel offensivt än att täcka upp för någon annans misstag.
Klart visste vi priset och utveckling och Aöcens utfall på nyförvärv så kanske vi hade kunnat stått bättre rustat än Hedberg, Palve, Kvist, VV (som jag tror ändå kommer) för samma peng.

Det som gjort oss bättre och givit oss tid i anfallszon (skitkul att titta på mot en vändning emot oss) är ju våra offensiva backar - de är ju grunden i det. Berra är ju i 3dje backpar - vem fan trodde på det då serien drog igång?

Så att döma ut Alcen som värdelös kan vi inte göra. Det som ändå oroar är hur Honkens kontrakt är utformat och Alcen var ok med det, att alcen var lugn med att gå in i säsongen med BARA 12 forwards och att Alcen i sitt sök efter sista puzzelbitarna har huggit på spelare som sökt sig från sina klubbar på eget initiativ - via managers då såklart - istället för att ragga på och påverka spelare på ens egna lista (typ Larsson).
Alcen har ju höjt laget enormt mot tidigare säsonger, problemet var ju hur mycket har han tittat på motståndares lagbyggen medan hans lag formades, hur mycket pengar har han kvar att forma vidare med och hur mycket extra kan han äska om tex en nyckelspelare blir långtidsskadad utan att börja göra sig av med spelare.
Jämför vi Alcen med tex rutinerad räv som sundlöv så ligger mycket i Alcens favör. Bengtzen lyckades rätt ett år men sen gjorde han det dåligt också så alcen har kanske gjort det bättre mot honom också.
Alcen måste ju få prova och ta lärdom från sitt första år innan vi kan döma honom rättvist. Han gjort bra på plussidan men det finns stora frågetecken på minussidan som kan vara engångslösningar då inget alternativ fanns.

Så godkänt måste han få anser jag i betyg så här långt.

Men det är jag det..
Kommentera