Brynäs IF

726338 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2435145

Sv: Game Day Rögle-Brynäs
Carlo: Bra inlägg!

Som jag ser det så finns det främst två nycklar till framgång denna säsong.
1. Elefanten i rummet, målvaktsspelet.
Lindbäck måste komma upp i ”normalnivå” för att denna säsong skall bli något att hänga i granen. Utan en stabil målvakt är laget oerhört skört.
2. Backspelet.
Det krävs ett bättre backSPEL i Brynäs. Nivån pendlar oerhört mycket i nuläget.
Det absolut viktigaste här är att få tillbaka Kinnvall och Niemelä snarast! Dessa herrar är avsevärt mycket bättre än Lindstein / Bergman.
Jag vill verkligen inte att någon skugga skall falla över Lindstein, men tyvärr håller han nog inte på 6backar i årets SHL, ligan är för bra.
Bergman behöver jag inte ens kommentera.

Får vi ordning på dessa två nycklar så blir det en rolig vår. Om inte, ja då kan vad som helst hända..
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Game Day Rögle-Brynäs
Johansson i TIK har 92 i räddningsprocent medan Lindbäck och Rifalk har drygt 89. Tycker så erfarna målvakter bör ligga över 90 procent.
Låst ämne

Sv: Game Day Rögle-Brynäs
Tigerhjärta: Håller med om målvaktsspelet. Där tycker jag inte man kan komma ifrån att Brynäs har ett annorlunda upplägg än konkurrenterna i och med att Honken inte ger lika mycket tid och samma arbetsinsats som deras målvaktstränare. Ingen av Brynäs målvakter är ett självspelande piano, har de samma förutsättningar som konkurrenternas målvakter att lyckas?

Håller också med om backspelet men tycker att problemen i försvarsspelet är mer kollektivt än bara backarna. Några backar är givetvis för dåliga men exempelvis i första perioden mot Rögle gjorde forwards dåliga försvarsspel högre upp i banan att Rögle kunde anfalla i fart. Det blir mycket svårare för backarna när forwards inte bromsar spelet ett dugg, det blev också numerära underlägen i försvarsspelet. Du ser nästan aldrig Brynäs anfalla i fart på samma sätt.
Låst ämne