Brynäs IF

723289 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2437283

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, må så vara. Men det är ju delvis för att domare inte får några konsekvenser oavsett hur de presterar. Lite det som är problemet. Klart inte nivån höjs då. Hade ett sådant system funnits så hade domarna inte fått lika mycket skit.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JawKee: Problemet med att kräva konsekvenser vid en "dålig" prestation är att det faktiskt måste finnas andra domare som kan ta deras plats. Det finns stor brist på domare i Sverige och litet intresse för att bli det. Hur ska det ens gå till om det inte finns någon ersättare? Och vem ska ens bedöma prestationen? Ska gamla pensionerade domare som var lika kritiserade som dom vi har nu göra bedömningen? Nää, domaren kan göra dåliga prestationer, men dom är också människor som gör misstag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: De domarna som klättrar i hierarkin är de som bedöms ha gjort bäst ifrån sig. De som dömer SM-finalerna är de som man anser är bäst av alla i Sverige, givet undantaget om någon domare avstår från att döma ett visst lag, som med Kuben och Brynäs. Så visst får domarnas prestationsnivåer konsekvenser för deras fortsatta dömande.
Kommentera