Brynäs IF

723320 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2455611

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Stämmer, men vi gjorde exakt samma misstag ännu en gång, eller ännu värre. Vi gav bort den viktigaste positionen som sportchef till en utan erfarenhet och utan kontaktnät. Vi gav bort målvaktstränarposten till en som hellre spelar padel och som dessutom slarvade bort en av ligans bästa målvakter. Vi gav bort KD-posten till en handlingsförlamad bokhyllan Billy-byggare. Listan kan göras lång, men dessa tre herrar måste bort
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Bulten: ” gav bort den viktigaste positionen som sportchef till en utan erfarenhet och utan kontaktnät.”

Fast det där tjatet om kontaktnät.
1. Vi har noll koll på vilket kontaktnät JA hade då han klev in i rollen
2. Vi har noll koll på om vilka rutiner BIF har att överföra ”kontaktboken” på och för JA att presentera sig med omvärlden som BIFs sportchef.
3. Scoutar man rätt spelare så finns väl naturliga vägar för att koppla den spelare med en manager för vidare dialog. Spelare som var scoutad ifjol kan ju ha bytt manager och det ska ändå funka att hitta rätt.
4. Omvänt ligger det minst lika mycket i att en manager kontaktar Alcen och presenterar sitt stall.

Det är mycket en sportchef ska lära sig och kunna, men kontaktnätet borde vara ett av det minsta problemet att ta sig över - och vi har noll koll om Alcen idag har det nödvändiga kontaktnätet för rollen (även i jämförelse med duktiga och erfarna sportchefer/general manager)

Tvärt om, tar jag mig själv och mitt kontaktnät med tex underleverantörer så har man ”fasta” man kör med för man är bekväm, man litar på dem och man vill lägga tiden på annat viktigt, medan då jag ska hitta ny leverantör av en ny produkt/process osv så skaffar jag mig betydligt bredare och mer uppdaterat kontaktnät där även nystartade affärsområden ingår då.

Så JAs kontaktnät är absolut ett av de mindre orosmomenten med honom som SC.
Scoutingen, förhandlingen, samarbetet med tränarteamet, magkänslan att när det är rätt att ta obekväma beslut osv osv år betydligt större frågetecken.

Utifrån placeringen just nu och det uttalade målet så ser det inte ut som om JA, tränarteamet och spelarna på isen haft de förutsättningar som krävs för att lyckas.
Men jag tvivlar stort att största problemet är att Brynäs scoutat spelare de vill ha men som de misslyckas få kontakt med direkt eller via manager.
Kommentera