Brynäs IF

722799 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2509369

Sv: Alla Helvetes Kval
Känns ju ändå fräscht och nytänkande och helt annorlunda än den nepotism som försiggått i klubben sedan urminnes tider att Hans Dahllöf 82 år (!) föreslår sin gamle Brynäs kompis Inge Hammarström 75 år som SC.

Precis det Brynäs behöver!

Jag ska sluta ”hata” på gubbarna, men jag blir fan inte klok på att de får utrymme att tycka så mycket.

Nej, nytänk tack! Inspireras gärna av HVs resa, men gå vår egen väg. Klart vi behöver lite Brynäshjärta i organisationen och truppen, men främst kompetens.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
JohnnyBotox: Dahlöf bevisade väl för övrigt i den intervjun hur pass insatt han var i denna säsongen när han hävdade att man inte hade satsat på Lindbäck och gett honom chansen.

Den gode Dahlöf har gjort mycket bra för Brynäs, men någon vidare koll har han inte på dagens lag, och det märks.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
JohnnyBotox: Tycker det är oroväckande att vi här i Brynäsboken redan börjat prata om Sjödda och Janne som coacher. Har vi inte lärt oss något alls?

En ny sportchef är det enda som är viktigt nu. En sportchef med erfarenhet, en spelidé och som har koll på HA. Denne sportchef utser därefter en headcoach med samma tänk för att applicera sportchefs OCH sina egna tankar och idéer på isen (eftersom dom vill spela samma hockey).

Vi kan INTE börja med tränare ännu en gång. Tror någon härinne på fullaste allvar att Alcén har någon form av idé av vilken hockey Brynäs ska spela? Alcén, som inte identifierar spelartyper som saknas och behövs, utan istället värvar kompisar eller andra "namn" som en gång har gjort något bra men som inte håller längre.

Han visade innan deadline vilken typ av sportchef han är när han pratade om att alla var intressanta att värva så länge dom kunde bidra (kort sammanfattat). Vi kan inte ha en sportchef som gnuggat i en fjärdelina, utan spelförståelse, med munnen som främsta vapen. Han saknar både spelförståelse och har noll förmåga att identifiera brister i laget. Detta har bevisats i två säsonger nu.

Exempelvis, titta på NHL. Vilka i NHL är riktigt bra sportchefer (i det här fallet GM:s)?
Joe Sakic, Colorado - spelgeni som aktiv
Steve Yzerman, Detroit - spelgeni som aktiv
Rob Blake, LA Kings - tuff, fysisk back med stort hockey-iq
Bill Guerin, Minnesota - Sniper och framspelare, bra hockey-iq
Chris Drury, New York Rangers - playmaker med bra hockey-iq

Listan ovan kan göras längre, men det räcker så. Ska man prompt ha en föredetta Brynäsare som sportchef kan man väl ändå få in någon med spelförståelse? Vet i dagsläget inte vem det skulle kunna vara, så ta in någon utifrån istället. Vi har ju ett gyllene läge nu att göra det här till något bättre, ta den chansen!
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
JohnnyBotox: Helt otroligt😂
Enligt Dahlöf räcker det alltså inte att viktiga positioner består av gamla Brynäsare i föreningen.
Vi borde alltså även ha ÄLDRE gamla Brynäsare på viktiga positioner i föreningen.
Snacka om att leva kvar i det förflutna😅
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Sjödin skulle vara ett lika hett alternativ som Magnus Sundquist typ. Är helt säker på att folk här hade dragit upp hans namn också om han varit gammal Brynäsprofil.
Låst ämne