Brynäs IF

722808 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2512431

Sv: Alla Helvetes Kval
SuneMangs: Det var lättare att bygga en stomme med spelare som inte platsade i SHL innan Schweiz började värva massa spelare, KHL kom in (och delvis ut) i bilden och AHL-spel blev accepterat. Om vi hade levt på 90-talet hade nog spelare som Jonas Johansson och Christian Djoos spelat i Brynäs vid det här laget.

Likväl lyckas de starka SHL-klubbarna så som Färjestad bibehålla en stark stomme år efter år. Brynäs har nog inte haft en riktigt bra stomme på hela 2000-talet. Spelare som Daniel Johansson (numera Glimmenvall), Daniel Mannberg och inte minst Johan Alcén är några exempel på spelare som spelat många säsonger i Brynäs och ingått i en stomme utan att egentligen hålla SHL-klass på individuell basis.

En stomme och kontinuitet vill man ju ha, men bara om den håller god klass. Att ha kvar dåliga spelare år efter år är inget vinnande koncept.

Nu behöver Brynäs först och främst bygga en stomme som håller god allsvensk klass. Om man eventuellt går upp kan den allsvenska stommen mycket väl behövas byta ut i takt med att nivån stiger, men där är vi inte än.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: "Nu behöver Brynäs först och främst bygga en stomme som håller god allsvensk klass. Om man eventuellt går upp kan den allsvenska stommen mycket väl behövas byta ut i takt med att nivån stiger, men där är vi inte än."

Håller med fullständigt,
Men först av allt en ny sportchef och sen tränare,
Nu är det bara att vänta och se vilket vägval Brynäs som förening väljer,
Våga att ta in nytt blod i föreningen eller fortsätta med gamla Brynäsare och samma jävla visa,

Så väldigt spännande att se vad ska detta debacle slutar.
Vi har världens chans nu att göra om och att göra rätt.
Låst ämne