Brynäs IF

722778 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2527391

Sv: A propósito de nada
Peja: Visst hade Brynäs något likande upplägg tidigare när Sundlöv var sportchef? Vill minnas att både Masken och Bäckström var med där, har för mig att även Tommy Westlund har varit med..

Då det nya rådet verkar begränsat till att bestå av gamla Brynäsare borde man kunna hittat plats för Janne Larsson och även Tommy Jonsson. Framför allt då det förutom att stötta i rekryteringar ska ansvara för kontinuitet gällande spelidé, spelarutvecking etc. Känslan är att det finns några i rådet som kanske är aningen daterade när det kommer till de frågorna..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jag har funderat på rekryteringarna Brynäs gjort de senaste åren. Det känns som att man fiskar i världens minsta damm. Det känns som att det saknas kompetens att rekrytera sportslig kompetens till ledande positioner. Att man inte klarar av att validera kompetens och erfarenheten hos externa personer utan istället går på personer man känner sen tidigare. Ett naturligt beteende om man känner sig osäker, men direkt skadligt för föreningen att idissla den kompetens som finns och inte våga ta in nytt blod och idéer.

När Sundlöv sa upp sig säsongen 2013/2014 rekryterade dåvarande klubbchef Hans-Göran Karlsson tillsammans med styrelsen Bengtzen. Troligen hade de skannat av marknaden, haft en urval, tagit referenser och bedömt att Brynäs behövde rekrytera en erfaren sportchef. En bra rekrytering tror jag de flesta tycker även om det med facit i hand inte blev 100% på alla delar. Så borde det alltid rekryteras, en analys av behovet och sen en rekrytering i linje med det.

Jag vet inget om t.ex Gällstedt. Men hade Brynäs tagit in andretränare från Schweiziska ligan som huvudtränare om han inte varit i Brynäs tidigare? Hade Masken varit aktuell om han inte varit klubben tidigare? Ove?

Nu gör man en sportråd vilket är intressant i sig. Men personerna är uteslutande personer rör sig runt föreningen just nu. Masken ska väl vara stödhjul åt sin chef Alcen. Columbus scouten, undra vem som tipsat om honom(?), är intressant då han troligen har bra koll på spelare. Men vad ska övriga tillföra som gör att Brynäs tar steg framåt sportsligt? Lek med tanken att Rönnberg skulle sluta i Frölunda. Brynäs anställer honom som GM och ansvarig för hela sporten. Någon som tror att Rönnberg skulle ta råd från Stigge och Bäckström? Nivån på rådet säger allt om vilken nivå vi har på den sportliga ledningen.

Brynäs behöver en bättre sportslig ledning än en som knappt gjort en egen värvning på två år utan som enbart levt på Sundlövs värvningar innan han slutade, Boumediennes rekommendationer, Manners grabbar och hemvändande Brynäsare.

Brynäs behöver en erfaren GM som kan bygga upp och skruva det här rätt. Någon som har koll på marknaden och har pondus att driva det förändringsarbete som behövs. Som jobbar långsiktigt och stöttar upp, ställer krav och byter ut personer i strukturerad form för att få rätt personer på plats. Inte någon som sitter och bollar med gamla Brynäsare som inte sysslat med elitverksamhet sedan 80 och 90-talet.

Det kan säkert blir en bra säsong sportsligt i allsvenskan, mycket tack vare den överkvalificerade stomme som stannar. Men framtiden känns absolut inte ljusare. Vart Brynäs är sportligt och organisatorisk om fem år vågar jag knappt tänka på.
Kommentera