Brynäs IF

722767 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2527415

Sv: A propósito de nada
Några tankar efter mötet igår.

Svedman uppmanar till lugn. Det är ett problem bland fans med denna nästan hatiska stämning. Det såg man inte minst i chatten på mötet. Det är sorgligt och jag förstår om någon hade lämnat bara av den anledningen.

Nej, Brynäs sköter inte allt exemplariskt. Man kunde sköta t.ex. kommunikationen bättre. Jag köper t.ex. inte alltid argumentet att ”det kan väl inte vara dåligt att ledare/spelare är brynäsare i hjärtat” när man bortförklarar varför rekryteringar alltid sker inom ”Brynäsfamiljen” och sällan utanför.

Men ett par saker är jag övertygad om.
Vi hade åkt ut förra året, i år eller nästa år om Campese/Sundlöv varit kvar. Det beror inte på Svedman/Alcén. Jag är helt övertygad om att Svedman/Alcén är mer kompetenta än sina föregångare Campese/Sundlöv. Att vi åkte just i år trots bättre trupp än tidigare år är bara en fördröjd effekt att år av misskötsel genom hela föreningen. Vi har hankat oss kvar på övertid.

Att byta ordförande/KD/SC varje år för att leta efter ”perfect fit” kommer att skada mer än att ha någorlunda rätt personer på samma plats under flera år. Så länge inte Svedman/Alcén är riktigt usla på sina jobb så kommer kontinuiteten vara viktigare. De är inte usla på sina jobb.

Om man tittar på övriga organisationer i SHL eller till och med HA så tror inte jag att framgång nödvändigtvis beror på att man har de absolut bästa personerna på sina positioner, utan på kontinuitet. Jag köper argumentet att kontinuitet av sig själv inte är eftersträvansvärt om personerna är dåliga på sina jobb. MEN det är inte så svart eller vitt. Jag tror däremot att kontinuitet med ”tillräckligt bra” personer vinner över ”rätt person på rätt plats” om ”rätt person” byts ut varje år.

Ponera att vi hade haft Kenttä ett år, Georgson ett år, Evertsson ett år osv. Det hade nog inte blivit så bra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Det jag saknade från ledningen igår var ödmjukhet, ingen tendens till självransakan. Målvaktsproblemet berodde på att VV ville åka hem, Det dåliga resultatet i år berodde på misstag som gjorts de senaste 30 åren. Lösningen på allt är kontinuitet!
Kommentera