Brynäs IF

722799 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2540643

Sv: A propósito de nada
Peja: Framförallt handlar det om signalvärdet. Vi måste visa att vi satsar på ungdomar också för att sedan kunna locka lovande ungdomar till vår ungdomsverksamhet.

Förr i tiden var Brynäs hockeygym attraktivt och något många ville gå. Idag väljer många ungdomar andra klubbars hockeygym, just för att ungdomar ges chansen och blir framgångsrika.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs:
”Framförallt handlar det om signalvärdet. Vi måste visa att vi satsar på ungdomar också för att sedan kunna locka lovande ungdomar till vår ungdomsverksamhet.”


Hur bra juniorer vi får fram beror inte bara på individen utan lika mycket på om ett lag håller en hög nivå - det utvecklar resten av laget på träningar osv. Skulle junisar som går ut på isen o blir överkörda och bortgjorda locka fler o bättre junisar?
Har man lag ditt de bästa söker sig så är chansen större att de bästa utvecklar sig o tar resten av laget med sig i utvecklingskurvan. När vi får fram tillräckligt bra junisar så kan vi flytta upp dem, och det har vi alltid gjort, som tex Theo nu som i år blir en etablerad bjäs i HA. Men ska vi sätta in spelare som på inget sätt bidrar eller lyckas - bara för att skicka ett signalvärde?
Vem taggar upp på det signalvärdet? Varken junisar som vill se äldre junisar lyckas i klubben och supportrar som inte vill se birgare o kvistar som inte når framgång fast år av försök utan snarare blir hackkycklingar bla av oss här inne.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Brynäs hockeygym kommer tyvärr inte att bli superattraktivt utan SHL-spel oavsett vad man gör. Det finns inget allsvenskt hockeygym förutom Djurgården som är attraktivare än något SHL-hockeygym. Om man vill bli attraktiva där igen måste man först och främst komma tillbaka till SHL. Sedan ska man givetvis ge unga chansen om de förtjänar det. Jag tror att Lindstein, Nordh och Ljungkrantz skulle kunna visa framfötterna rejält i Hockeyallsvenskan. Det finns inget signalvärde i att låta spelare som Kvist och Birgersson trampa vatten år efter år, nu verkar ju Birgersson hamna i Almtuna, men du förstår nog min poäng.
Kommentera