Brynäs IF

722762 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2541766

Sv: A propósito de nada
SuneMangs:

Samtidigt mäktade Krüger med nästan 50 pinnar efter att ha haft en minst lika undanskymd roll hela sin NHL-karriär.

Har man varit en mer bärande spelare innan man hittade sin nisch i NHL verkar den övergången kunna gå relativt smärtfritt.

Enda orosmolnet är väl i så fall att Silfverberg blev en tydligare rollspelare nyligen.

Men om inte Silfverberg är på rejäl dekis borde han kunna hitta tillbaka till en producerande roll igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Trilske: Givet kontraktssituationen med Anaheim talar jag i första hand om en eventuell säsong i SHL 2024/25 med en 34-årig Silfverberg. Eftersom vi inget kommer veta om Silfverbergs vara eller inte vara i Brynäs innan den sista juni har passerat så utgår jag ifrån att han kommer hem säsongen 2024/2025.

Skulle vi vara kvar i HA nästa säsong däremot så får vi en supervärvning, sett till nivån på ligan. Skulle vi istället vara klar för SHL får vi ett bra nyförvärv, sett till nivån på ligan.

På isen, oavsett divisionstillhörighet, är jag inte ett dugg orolig för honom, mer att han inte skulle kunna leva upp till legenden om sig själv i supportrars nostalgiska ögon. Förväntningarna kommer vara helt enorma på honom och därför var det här VM:et en bra ögonöppnare för många Brynäsanhängare att se vad man förvänta sig att få av Silfverberg anno 2023.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Trilske: Har följt Silfverberg i NHL genom åren och hans skridskoåkning har blivit långsammare med åren. Inte så konstigt, han är ju inte ung och har inte varit skadefri. Konsekvensen har blivit att han inte kommer till lika bra offensiva situationer, att han inte hamnar i skottlägen och så vidare.

Med rätt omgivning och ärligt talat mycket sämre motståndare i Hockeyallsvenskan borde han kunna utnyttja sina offensiva kvalitéer ännu mer. Att han är en bra tvåvägsspelare och skicklig i boxplay är också bra. Visst skulle han spela powerplay i Brynäs, men just nu är laget i större behov av forwards som kan spela BP än PP.

Lägg därtill ledaregenskaperna och vem som helst begriper nog att han vore en superförstärkning för ett hockeyallsvenskt Brynäs. Egentligen är det väl överflödigt att ens argumentera för varför en ordinarie NHL-spelare vore en bra värvning för ett HA-lag?
Kommentera