Brynäs IF

723300 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2554364

Sv: A propósito de nada
Jan-Erik : "Dessutom ska du använda en accentmarkering när du skriver Alcén."

Nu skrev jag ju inte "Alcén" (med accent) utan "Alcen" (utan accent), så hur tänkte du här?
Att jag skulle ha lagt till ytterligare en accent, eller?

Sen gör du fel när du inte använder citationstecken runt hans namn, eftersom du citerar nånting som nån annan har skrivit.
På samma sätt som när man ska sätta citationstecken runt nåt man citerar från en tidningsartikel e dyl...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag tycker att du ska skriva sportchefens namn korrekt nu när du kritiserar andra för att inte skriva korrekt. Stavningen framgår av hemsidan. Bra att du inte har något att invända mot min kritik mot hur du använder punkter. Då hoppas jag att du skriver rätt fortsättningsvis.

Tack för att du lär mig hur jag ska använda citationstecken runt namn.

Då kan jag lära dig att korrekt styckeindelning antingen genomförs med blankrad eller indrag. En tumregel är: en tankegång, ett stycke. Byter du tankegång – byt också stycke. Ska du inte skriva ett nytt stycke så ska du fortsätta texten på samma rad som du satte skiljetecknet och därmed inte byta rad, förutsatt att det finns utrymme att fortsätta nästa mening på den aktuella raden.

Det jag reagerade på var ditt inlägg idag den 5 augusti till Honken72. Du kan även läsa dina texter som du skrev till Stefan R 63, KulaShaker och Samsung den 3 augusti 2023 för att se exempel på meningar där du antingen ska fortsätta nästa mening på samma rad eller göra en styckeindelning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Artikel i Expressen om Rasmus Andersson:
” Pappa Andersson försökte locka honom till Europa för bara ett par år sedan – utan att lyckas.
– Han försökte under corona om det skulle vara ”lockout” och sa ”du får komma hem och hjälpa mig”. Men då sa jag ”aldrig i livet” för då var han i Brynäs. Kommer jag hem är det Malmö eller inget. ”

Visar trots allt klubbkänsla (fast för fel klubb).
Kommentera