Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2578458

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Sluta med dravlet om att skydda nån målvakt.
Och hur kan du med en hyfsat nyanserad och objektiv bedömning påstå att Limpan är ute och cyklar vid deras trea och fyra?.

Vid trean kommer dom i princip 3 mot 2. Puckföraren droppar till släpande, som i sin tur passar tillbaka. Det läser Limpan och rör sig åt vänster för att täcka slagskottet som också kommer från dålig vinkel.
Han räddar skottet men pucken styrs dirket ner på målskyttens klubblad, så hur fan menar du att Limpan i det läget borde ha hunnit tillbaka för att rädda, när allt sker på några hundradels sekunder?

Vid fyran är han skymd av en en motståndare mitt framför sig när puckföraren får ett sidledspass och avancerar för ett ev avslut. Han försöker se och avgöra vad puckföraren i det läget ska göra: skjuta själv eller passa pucken.
När han försöker att se vad puckföraren ska göra så slår denne i samma sekvens pucken rakt igenon boxen till en sopren målskytt.
Omöjligt för Limpan att hinna äver och rädda målskottet även där.
Där är det ju vår nr 22 som totalt går bort sig och helt omotiverat kliver in för att försöka markera en redan markerad motståndare.
Hade han istället hållit sin position så hade målskytten inte ens kunnat komma till skott, som jag ser det.

Limpan ska ha kritik när han gör nåt dåligt, inte när han släpper in mål som han inte kan lastas för.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: ”Limpan ska ha kritik när han gör nåt dåligt, inte när han släpper in mål som han inte kan lastas för.”

Ja, då ska han väl aldrig ha negativ kritik, för han kan väl inte lastas för något mål han släppt in i brynäströjan enligt dig.

Vem avgör vilka mål han ska lastas för? Är det du som är enväldig domare för det med ditt tränade hockeyöga? Eller är det något som kan avläsas på text-tv.

När en enad journalistkår dömde ut Lindbäck och han grodor har jag inte sett dig en enda gång hålla med dom om att Lindbäck ska ”ha kritik” eller kunna ”lastas” för mål.

Ange gärna vilka mål den här säsongen som du tycker att Lindbäck kan lastas för?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Vid trean kommer dom i princip 3 mot 2. Puckföraren droppar till släpande, som i sin tur passar tillbaka. Det läser Limpan och rör sig åt vänster för att täcka slagskottet som också kommer från dålig vinkel.
Han räddar skottet men pucken styrs dirket ner på målskyttens klubblad, så hur fan menar du att Limpan i det läget borde ha hunnit tillbaka för att rädda, när allt sker på några hundradels sekunder?"

Lindbäck gör en sidledsförflyttning och räddar ett skott, men får inte stopp i förflyttningen och fortsätter därför sidledsförflyttningen alldeles för långt. Därför blir det helt öppet mål på returen. Det är ett uppenbart tekniskt misstag av Lindbäck som gör att målet lämnas helt öppet. Det kanske ändå hade blivit mål på returen, men om Lindbäck hade täckt någonting av målet hade det också funnits en möjlighet att han fått pucken på sig.

Vid 4-4-målet hamnar han också fel i positioneringen. Han hamnar så pass fel att han är utanför målgården när målskytten skjuter. Om han hade varit längre in hade rörelsen till andra sidan varit kortare och därmed enklare att göra. När ett lag blir tillbakatryckta i boxplay ska inte målvakten sväva runt utanför målgården, på grund av att han gör det kan Västervik göra mål enkelt.
Kommentera