Brynäs IF

722786 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2578486

Sv: A propósito de nada
Alltså angående snacket om Lindbäck. Man kan ju skylla på det ena och det andra i all evighet. Men en målvakts jobb är att stoppa puckar, lätta som svåra. Finns ju en anledning till varför tex Lindbom eller storstjärnor som Quick, Lundqvist eller Price är så bra som dom är. Dom stoppar både lätta och svåra puckar. Jag är helt övertygad om att Lindbom släppt in max 2 av de puckar som gick in igår. En bra målvakt stoppar även puckar vid skymning ibland, Lindbäck stoppar bara enkla puckar och inte ens dom alla gånger. Lindbäck måste steppa upp, 88.7% efter 4 matcher är för klent, för Brynäs försvar har faktiskt inte varit helt uruselt hittills, tycker man ska kunna kräva minst 91% hittills av Lindbäck. Piece.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Attila: En bra målvakt har tur brukar det heta. Tror det till stor del handlar om att läsa av spelet och lite som Haaland beskrev det ”vara i zonen när det händer”.
Sen ljuger väldigt sällan siffrorna, Lindbäck hade riktigt dåliga 89% förra säsongen och då lyder ofta försvaret att han spelade för ett bottenlag. Nu är det väldigt tidigt på säsongen men om han redan visar upp sämre siffror i ett topplag så är det svårt att skylla på tillfälligheter. Det ser snarare ut som en fortsättning på förra säsongen än en nystart.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: "för Brynäs försvar har faktiskt inte varit helt uruselt hittills,"

Nä, det såg jättebra ut både vid tvåan och fyran igår.

Två västervikare får stå helt soprena och omarkerade framför kassen vid tvåan och den ene kan raka in målvaktsreturen i öppen kasse efter att Limpan räddat vinkelskottet och inte hunnit tillbaka på nån hundradels sekund.

Nr 22 släpper sin markering på målskytten vid fyran och stjälper mer än han hjälper när han omotiverat kliver in framför målet för att "hjälpa" en kollega som redan har markering på sin gubbe.
Kommentera