Brynäs IF

722786 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2578525

Sv: A propósito de nada
Huge: ” Vid trean går han ju ner i butterfly som alla målvakter gör vid sidledsförflyttningar när dom försöker täcka så mkt som möjligt vid ett skott från sidan.
En sidledsförflyttning i butterflyställning kräver ju per definition att han då måste glida på benskydden, vilket gör det svårt att lägga på en tvärnit för att få stopp så att man inte glider för långt och ur vinkel.”

Ja, det är svårt att inte glida för långt, men det är en teknisk detalj som Lindbäck och övriga elitmålvakter normalt sett klarar av.

Det är även stor skillnad att glida lite för långt och därefter kunna reparera misstaget, och att glida en meter för långt som Lindbäck gör. Så mycket som han hamnar ur position vid 3-3-målet ska inte en målvakt göra och det är jag övertygad om att Lindbäck själv och målvaktstränaren också anser om den situationen.

Deras skytt har dessutom en ganska dålig skottvinkel, eftersom Billins tar rätt yta, men Lindbäck släpper både en dålig retur och försvinner en meter från målet eftersom sidledsförflyttningen blir alldeles för lång. Faktum är att deras är långt ifrån och nästan har skridskorna på den förlängda mållinjen när slottet avlossas, ändå blir det på något sätt mål pga Lindbäcks ingripande.

Kan ses 1:16 in i klippet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Nästan komiskt att det ens är en diskussion om Limpans nivå hittills. Det är icke godkänt helt enkelt, billiga mål i varje match nästan.

Visst, utespelarna går ner sig emellanåt, men han måste ju kunna hålla en acceptabel nivå oavsett.

Just nu känns det som att detta är Lindbäcks riktiga nivå, och det är jävligt oroväckande.
Kommentera