Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2587554

Sv: A propósito de nada
Det har diskuterats lite förut, men intressant att kolla läget på ”våra” spelare i NHL/AHL, deras kontraktssituation, deras situation i ligan och möjligheter att komma hem till nästa år. Beror också på vilken liga vi tillhör…

Vad gäller Bäckström, Järnkrok, Markström, Adam Boqvist och Lindholm så har de alla kontrakt ett par år till, eller inte Lindholm men han väntas ju skriva ett nytt typ 8-årskontrakt värt 8-9 m$ per år... Ekholm om han nu anses vara Brynäsare så sitter han också på kontrakt ett tag till.

De spelare vars kontrakt går ut är:

Oscar Dansk – spelar AHL med Calgary Wranglers, vet inte om kopplingen med Brynäs är så stor egentligen. Tveksamt om han kommer ”hem”.

Jonas Johansson – har förstaspaden i Tampa när Vasiljevskij är borta, otacksamt och går väl sådär, men bör ju ändå ge honom ett nytt billigt kontrakt som tvåa-trea nästa år i någon NHL-klubb, får man väl in foten i ligan som målvakt på detta sätt så är man nästan garanterad jobb känns det som. Tveksamt om han kommer hem, men det beror väl på om han vill harva runt mer som tvåa-trea eller få chansen att bli uttalad etta i SHL (?).

Victor Söderström – är väl fyra-fem år han harvat på utan att ha fått en riktig chans i Arizona, petar in en del assists framförallt när han fått chansen, men bör väl tröttna. Kan säkerligen få ett fint erbjudande från Schweiz, eller Brynäs… Dock bara 22 år.

Lucas Carlsson – lite samma som med Söderström, gör mycket poäng i AHL men får aldrig riktigt chansen i NHL. Varit borta i sex säsonger, 26 år. Schweiz eller Brynäs?

Jacob Silfverberg – är väl ganska klart att han kommer hem oavsett liga…

Jesper Boqvist – intressant hur han gör, hade väl nästan etablerat sig i NJ men blev omsprungen av hela deras supertalangbank och skrev på för Boston, men får spela AHL än så länge. 25 år, så chanserna kommer nog bli färre. Hade varit väldigt kul om han valde att vända hem.

Oscar Lindblom – Tror stenhårt på att Lindblom kommer spela i Brynäs nästa år. Kanske oavsett liga? Kanske redan i slutet av denna säsongen..? 27 år, dalande kurva i NHL, men borde ha mycket att ge i Brynäs. Har ändå tjänat ihop en del pengar under åren och kan tänka mig att han skulle kunna tänka sig att komma hem med tanke på allt han gått igenom. Skulle förmodligen bli en stomspelare för många år framåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Om det där gänget med Bäckström o co du nämner i början av ditt inlägg har ett par-tre år vardera kvar på sina nuvarande kontrakt upplever jag dom alla som "rökta" för något mer spel i Brynäs. De blir och känns för gamla, helt enkelt och tyvärr. Synd att ingen eller fler av dem varit mer angelägna tidigare att återvända.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Tycker oerhört synd om Lindblom som var på väg att break’a rejält i Flyers när den där j-a cancern slog till.

Skulle han komma hem så vore det en grym förstärkning oavsett liga. Kan han hitta tillbaka till 16/17 formen men den erfarenheten han har nu så skulle han vara fullständigt dominant i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Älskar såna här inlägg!!

Att man tar sig tid att reflektera, och kolla upp kontrakt. Vilket jag är alldeles för lat för.
Lindblom hoppas jag på till nästa år. Kolla på semifinalerna mot Frölunda -17. Så otroligt överlägsen han. Hoppas Hoppas.
Kommentera