Brynäs IF

722787 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2599758

Sv: A propósito de nada
J-S: Om allt ska fungera som det ska, då ska en sportchef tillsättas först. Denne väljer sedan en huvudtränare som kan implementera sportchefens spelidé och vision för föreningen. Huvudtränare i sin tur väljer sedan assisterande tränare som tänker likadant och hjälper honom med detta. Svårare än så borde det inte vara.

Magkänslan gällande Alcén t.ex. är att han inte skulle ha några problem med att göra sig av med Gälla som huvudtränare den dagen det blir aktuellt, samtidigt som han inte heller skulle dra sig för att genast signa upp Ove och Masken på två nya treårskontrakt som asstränare innan näste huvudtränare ens är tillsatt och tillfrågad om vilka denne skulle vilja jobba med.

Mer magkänsla. Tycker det är synd att Alcén inte sätter sin egen prägel på Brynäs utan istället letar enkla lösningar. Manner tillsattes väl egentligen av Bom-Bom (om man ska vara cynisk). Alcén/Brynäs frågade Bom-Bom, som i sin tur rekommenderade Manner. Alcén/Brynäs nappade direkt för att Bom-Bom är Bom-Bom (han jobbar ju i NHL, tänkte man säkert).

När man sedan sparkar Manner och tar in Molin är det också bekvämligheten som är avgörande, mer än att Ove skulle vara någon gudabenådad coach. När Ove sedan misslyckas i kvalet (ingen skugga ska falla över honom för det) och en ny tränare ska tillsättas efter säsongen får jag känslan att man i princip bara frågat Ove om vem han skulle vilja jobba med nästa säsong och han i sin tur rekommenderar Gälla eftersom dom är kompisar som umgås när det är off season med motiveringen att han ändå jobbat i Schweiz i några år.

Jag vet inte, jag känner inget framtidshopp längre när allt känns så enkelt och bekvämt. Det blir som att allt löses med quick fixes hela tiden och det tar aldrig slut. Det kanske släpper lite om vi lyckas med bedriften att ta oss upp till SHL igen, men kamratandan i väggarna på Sätraåsen är så jävla svåra att bli av med.

Ledsen för långt inlägg (det var inget jag planerade), fingertopparna började glöda av sig själva bara. Jag är dock lyckligare än på många år eftersom Brynäs är ett topplag igen, om än bara i landets näst högsta serie. Skönt att slippa den ständiga SHL-depressionen och alla förluster man led av i så många år på slutet innan degraderingen till sist skedde.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Tycker allt du säger är riktigt även om det var mycket att ta in,

Men allt är inte nattsvart JA har växt som sportchef och om vi lyckas gå upp så skulle jag gärna se Gälla och Janne Larsson som ass med en riktigt bra huvudtränare utifrån.

Sen som du tycker jag att även om vi är i HA så känns det positivare än på många år,

Men kraven växer när vi är ett topplag i HA, så fan när vi förlorar då skriker alla supportrar rakt ut,(även jag)

Jävlar vad spännande det är, kommer vi gå upp behövs det en ny målvakt? behöver vi någon ny forward?(Wännström) möjligen,

Tycker Benn är helt underbar, möjligen den bästa värvningen JA gjort,
Kommentera