Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2603067

Sv: A propósito de nada
Peja: Relativt ointressant om man inte tittar på hur farliga eller ofarliga chanserna är.
Med ihåligt försvarsspel är det väl högst sannolikt att chanserna mot oss även blir både fler och svårare att hantera för målvakten.
Även jag hade sett och hoppats på en stabilare Lindbäck, trots det skrala försvarsspelet.
Tycker ändå att debatten är för ensidig och fokuseras för mkt på målvaktsspelet istf på hur det allmänt ser ut i grund- och försvarsspelet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: "Relativt ointressant om man inte tittar på hur farliga eller ofarliga chanserna är.
Med ihåligt försvarsspel är det väl högst sannolikt att chanserna mot oss även blir både fler och svårare att hantera för målvakten."

Det är precis för att undvika spekulationer som man har avancerad statistik. Tesen att Lindbäck skulle ha massa svåra chanser mot sig i jämförelse med motståndarmålvakterna är helt enkelt inte sann, statistiken visar att det bara är din subjektiva känsla och i detta fall felaktigt.

Om det hade varit så att försvarsspelet hade varit extremt ihåligt och att massa svåra chanser skapats mot Lindbäck så hade statistiken visat just detta, men det gör den alltså inte.

Den avancerade statistiken visar alltså hur många mål som motståndarna "borde" göra sett till hur farliga chanserna är, så det tas med i beräkningen. Lindbäck släpper in alldeles för många mål i relation till det.

Om man kollar på gårdagens match så gör egentligen Lindbäck inte någon jätteräddning. Han tar det han ska, förutom det första skottet som uppenbarligen är en tavla, du kommer aldrig hitta någon annan förutom du som anser att det inte är en tavla. De andra målen är svåra, men en riktigt bra målvakt gör naturligtvis även svåra räddningar emellanåt.

Även intressant att se skottkartan som du kan klicka dig till i länken nedan. Där ser man hur alla Brynäs mål kom från nära håll och att Brynäs hade klart fler avslut än AIK från slottet.

När Brynäs torskade mot Björklöven gjorde Voutilainen flera räddningar på riktigt bra Brynäschanser varav ett par frilägen. Det går att såga försvarsspelet i de situationerna, men en toppmålvakt räddar även en del svåra chanser. Det är liksom det som är skillnaden mellan en toppmålvakt och en "vanlig" målvakt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Jo, det är tvådelat.
Som jag skrev tidigare. Man får inte hyllningar för det man ska ta.

Om du kollar på de målen gamla spelare, som är kommetatorer och bisittare nämner som mål som AL ska ha. Vilka är omöjliga att ta?

Allt kan inte vara otur och touchar.
Bara förra året kostade han 10 poäng.
Hur många blir det iår?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Tittar du ens på matcherna? Det stora problemet med Lindbäck är att han gör ett par enkla misstag i varje match. Vanligtvis har det varit skott utifrån, långsam sidledsförflyttning alternativt att han blockat ett skott men reagerar alldeles för långsamt i situationen efter. Detta sprider en otrolig oro i försvarsspelet. Inte tvärtom
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Återigen...ALLA som har spelat i en lagsport VET att när försvaret inte litar på sin mv...så blir det så här...
Limpans knackigt mv spel har sätt oss i denna situationen...inte tvärtom..
Han gör inte tabbar för att försvaret gör fel...
Kommentera