Brynäs IF

723252 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2603850

Sv: A propósito de nada
Peja: Björklöven matchen var en bra match av Clara och laget som spelade riktigt bra trots att vi inte klarade av att göra mål.
Men EN bra match i mot ett bra motstånd gör ingen förstaspade eller?
Efter den matchen så har laget gått ner sig och hemma i mot Södertälje är vi tidvis utspelade och Limpan gav oss en chans vilket vi inte tog tillvara på,
Jag tycker Limpan håller bättre i mot bra motstånd än vad Clara klarar av,
Men utan tvekan behöver vi en ny målvakt,
Sen vilken av målisarna som ryker om nu Tränarstaben med Johan väljer att anlita en ny målvakt spelar mindre roll då det viktigaste är att få in en ny förstaspade så vi har en chans att gå upp i vår.
🤔
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J-S: Om det är något som Lindbäck har visat är det ju att han inte håller. Han gör inga avancerade räddningar varken mot AIK eller SSK men gör däremot tavlor i båda matcherna. Clara är ingen demonmålvakt, men han tar det han ska i större utsträckning än Lindbäck, dvs han gör färre tavlor.

En målvakt som tar det han ska utan att göra tavlor är enligt min uppfattning en andrakeeper i ett topplag. Det är inte en förstakeeper. Lindbäck har varit för dålig för att ens vara tvåa, men tror ändå att man hellre skulle vilja ha honom än Clara i ett slutspel.

I det sammanhanget, där man jämför Lindbäcks och Claras lämplighet att vara tvåa (förstamålvakter är de helt enkelt inte) ska man dock komma ihåg att Clara accepterar att vara tvåa medan vi egentligen inte vet hur Lindbäck skulle ställa sig till det.

Det är ju inte omöjligt att Lindbäck hellre lämnar Brynäs än är uttalad tvåa bakom en toppkeeper. Det vore ändå ganska ovärdigt för en före detta NHL-målvakt att avsluta karriären som backup i Hockeyallsvenskan. Det krävs en exceptionell prestigelöshet för att acceptera den situationen i Lindbäcks skor.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: igår var det statistiken som avgjorde vilken målvakt som var bäst? Sånt gäller inte längre? Haha.
Kommentera