Sv: A propósito de nada
Alltså gårdagens match, vad gav den egentligen?
77% till AL, vi satte 7,5% av skotten och tappade poäng mot ett cementerat bottenlag vilket inte skall ske.
Har vi ambitionen att vinna serien måste man ta de enkla matcherna också (nej, Västervik, Östersund och ett par till är inte minor med den kvalietet som Brynäs har), framförallt hemma.

Silfver: 77% till AL är ju lite missvisande när de får till typ 9 skott i matchen varav 6 i den första (sen 2 & 1 i kommande perioder). Är verkligen inte den som försvarar AL i onödan då jag tycker vi ska värva nytt osv men vill ändå vara rättvis mot honom. Första är en skymning i BP (sämre jobb av utespelarna där) och andra är en styrning som han inte kan göra något på alls som jag ser det.

Sen tycker jag fortfarande att folk stirrar sig blint på var Östersund ligger. Är det någon som kollat på deras matcher ens? De har poäng (eller nära poäng) mot typ alla topplag. De spöade DIF (inte topplag än men ni fattar) med 4-1, spelade jämnt med Björklöven & Nybro, vann mot Mora och har släppt in färre mål än Västerås och hade 0-1 mot SSK till 54e minuten.
Deras stora problem är offensiven (47 mål framåt bara). De har 4 lag ovanför sig som släppt in fler mål (Plus Nybro med lika många). De ligger 3a i PP, 2a i BP 3a i Fair play. De har överlag väldigt bra stats. Kombinera det med en storspelande målvakt i går (något jag önskar att vi kunde säga ibland) och det blir svårt att vinna.

Sen hade vi alldeles för dålig SG% precis som du säger. Hade vi legat på vår "normala nivå" hade vi gjort närmare 5 mål istället. Men deras målvakt var bra samtidigt som vi inte kom till särskilt många farliga målchanser och de vi fick tog deras målvakt på sätt man kunde önska att våra också skulle göra ibland.