Brynäs IF

722736 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2622958

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Det trodde jag också, iaf delvis, men fanns allt lite dålig känsla längst ner i magen. De pratade om detta i Rinkside häromveckan, att det inte bara är att hoppa ner en liga och tro att statistiken ska hoppa upp per automatik. Kan väl tycka att det är en lite dålig bedömning av Alcén, men samtidigt är det väldigt enkelt att vara efterklok. Många av våra stora namn på utespelarna har faktiskt levererat bra i HA och det är nog lättare sagt än gjort.

Det är intressant med målvakter om man kollar på NHL, de senaste säsongerna har faktiskt de vinnande lagen inga spektakulära målvakter, varken till namn, lön eller tidigare statistik. Trenden går mer emot att lägga mindre pengar på just målvakterna. Det är snarare försvarsspelet som är vinnande. Adin Hill som vann med Vegas i våras var väl fjärdemålvakt inför förra säsongen och var väl mer eller mindre utskrattad efter flera dåliga år i SJ Sharks.

Lite som Växjö. De kan nog stoppa in nästan vem som helst i mål och ta sig ganska långt. Tror inte att Larmi hade gjort det lika bra i Brynäs anno 22/23...

Men, trots detta, det går inte att vinna med en målvakt som gör så många uppenbara tavlor som Lindbäck, det kräver ändå någon form av grundstabilitet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: en liten rättning gällande Adin Hill bara. Han hade bara 1 säsong i Sharks. Du kanske tänker på Coyotes där han spelade ett antal säsonger (i AHL och NHL) innan det.
Kommentera