Brynäs IF

726427 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2640684

Sv: A propósito de nada
Gavve: Konstig jämförelse då du inte verkar ta i beaktning att Cannata har lirat på en högre nivå. Har sett Lundström en del när vi spelade i HA och han är inte särskilt bra. Högst en andra målvakt för ett topplag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
modomille: Vad menas med "högre nivå" här? Cannata har visserligen registrerats för EN NHL-match som han inte stod i. Sen har han stått i fler AHL-matcher men båda har spelat i ECHL, AHL, SHL och HA. Säger absolut ingenting om att Cannata stått i fler matcher men båda har ändå erfarenhet av "högre nivå".

Tittar man bara på statistiken så är ju Cannatas 3.22 i GAA och 87.6% på 22 matcher på sin senaste sejour i AHL kanske inget att hurra över heller (6 matcher med 3.6 och 87.2 också). Speciellt inte när hans 2 konkurrenter i samma lag hade 2.15 & 93.1% (16gp) samt 2.54 GAA och 90.9%. Menar bara om ifall vi bedömer att AHL är högre nivå än SHL här, ingenting annat.

Sen säger jag det åter igen. Jag har aldrig och kommer aldrig påstå att Lundström skulle vara någon sorts frälsare. Men folk får det liksom att låta som att vi värvat en random snubbe från gatan och inte en målvakt som stått i alla möjliga ligor och gjort det stundtals bra.

Sen att gnälla på Alcén för att vi inte värvar någon bättre? Vilka bättre målvakter finns på marknaden och är redo att signa innan 2 veckor? Kan ni säga någon ens (jag är inte insatt och kan absolut inte göra det)? Folk verkar liksom inte förstå att det är ca 2 veckor till fönstret stänger och att det är bråttom att få någon klar. Väntar vi kanske vi står utan backupmålvakt helt istället.

Om vi ska jämföra mer rättvist mellan 2 målvakter i samma liga så har Andrén i DIF denna säsong ganska liknande stats som Lundström hade förra säsongen i AIK. Skillnaden är att DIF släpper in 2.73 mål i snitt medan AIK låg på 3.34 (lagprestationen spelar in här). Lundströms 2.79 i GAA med det snittet är ganska imponerande (på 44 matcher). Andrén ligger på 2.59 och SVS% är 90.08 mot 89.95 i Andréns favör. Ni som tycker Lundström är skitdålig, tycker ni Andrén med liknande stats är lika dålig i DIF som trots hans i så fall usla stats ligger tvåa?
Kommentera