Brynäs IF

722551 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2695160

Sv: A propósito de nada
Peja: precis. Jag är väl lite orolig att vi vid ev. avancemang får ett ganska dyrt lag. Fina namn på pappret men kanske kostar mer än det smakar. Det kommer behövas billiga, färdiga spelare från t.ex. HA att komplettera med. Unga lovande spelare har vi redan (07-orna).

Även om Silfverberg troligtvis spelar till rabatterat pris är han nog inte en billig spelare. Så sitter vi på väldigt dyra kontrakt med Larsson, Rödin, Scott, Bertilsson, Kinnvall. Vill behålla Ölund, Benn. Ev. Djoos och Lindblom in. Troligtvis en riktigt målvaktsetta (dyr), då man inte vågar chansa billigt.

Fantastiska spelare med hjärta för klubben, men på SHL-nivå är jag lite rädd att vi betalar dessa lite för bra jämfört med vad vi får ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: "Det kommer behövas billiga, färdiga spelare från t.ex. HA att komplettera med. Unga lovande spelare har vi redan (07-orna)."

Håller med om det, men samtidigt borde Brynäs ha väldigt goda förutsättningar att fynda i HA. Även om man är lite "sist i kön" eftersom SHL-klubbarna redan har rensat ganska bra, så har man spelat mot och scoutat allsvenska lag (och spelare) under hela säsongen på ett helt annat sätt än man brukar göra. Det borde finnas allsvenska spelare, som kanske inte tillhör de mest hypade spelarna, som har imponerat mot och på Brynäs, och som därmed är intressanta som fyndvärvningar.

Jag tänker att det främst är som truppbreddare som man borde kunna ta några allsvenska killar. Det är ju uppenbart för alla som följt Brynäs under säsongen att det finns många allsvenska spelare som är bättre än nuvarande truppbreddarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: "Även om Silfverberg troligtvis spelar till rabatterat pris"

Nu kan vi så klart bara spekulera men jag tror knappast att Silfver som senaste säsongen hade en cap hit på 5,250,000 dollar bryr sig särskilt mycket om pengar för att komma hem. Han har under karriären tjänat runt 400 miljoner kronor (enligt capfriendly). Om han tjänar 20k (eller vad minimum nu är) eller 200k i månaden tror jag inte spelar så stor roll för honom de sista 2 åren av hans karriär.

Det kan jämföras med Larsson och Lindbloms ungefärliga 10 miljoner dollar över alla säsonger i NHL (också mycket pengar men inte i närheten av Silfverberg).

Och jag säger inte emot att det kan bli dyrt, absolut inte. Tror bara att Silfver inte har särskilt hög lön i och med att han kommer spela här vare sig vi är i HA eller SHL.
Kommentera