Brynäs IF

722551 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2696401

Sv: A propósito de nada
Nu vill inte jag jinxa något eller så men det ska mycket till om vi inte lirar SHL nästa år, så kunde inte hålla mig för att slå ihop ett Brynäslag säsong 24/25. Är väl kanske lite drömbetoning på det här bygget och en aningen dyrt möjligtvis men ändå inte helt omöjligt, så här kommer iallafall Brynäs 24/25 version 1.0😊

Off

O.Lindblom - J.Larsson - J.Boqvist

J.Silfverberg - C.Yetman - A.Rödin

S.Robertsson - L.Ölund - J.Kopacka

N.Nordh - M.Carlsson - G.Scott

13:e fwd A.Ohlsson / L.Sundquist / Annan Junis
O.Tärnström: utlånad till bra allsvensk klubb där han får förtroende och mycket istid, kan kallas hem vid skadekris.

Första kedjan behöver jag väl knappt nämna, har potential att vara en av ligans absolut bästa. I andrakedjan har vi skills och arbetskapacitet i form av Silfver och Rödda som kompletteras av Yetman från Mora, har imponerat på mig med sin spelskicklighet och näsa för mål under säsongen och tror absolut han kan bidra offensivt i SHL bredvid dessa två herrar.

Och i tredje hade jag inte klagat på om vi får se Robertsson igen tillsammans med Ölund och Kopacka. Dem var nog kanske vår bästa kedja de få matcher dem fick ihop innan Skellefteå fick skadekris. Rivig enhet med ett ånglok i mitten med två stora skotthot på kanterna.

Och sist men inte minst har vi fjärdekedjan. Om Scott är villig att ta en liten mer defensiv roll så tycker jag att han är given här, jag tror inte han är tillräckligt bra längre för leverera massa poäng i shl men han är en bra, stabil och smart spelare som förhoppningsvis kan locka kvar Benn ett år till. Nordh har gjort det bra som rollspelare nu i slutspelet och tror dessutom han kan utvecklas och bli lite mer än så. Sen har vi ännu en Moraspelare i Carlsson som varit en riktigt bra och tung tvävägscenter denna säsong, klart bättre än Blomquist. Lite osäker om han är villig att ta en roll i en fjärdekedja dock.

Som extra fwd kan Anton Ohlsson sättas upp och kan ta några ströbyten vid behov. Det ska också bli intressant att se hur Leo Sundquist och övriga från den kullen utvecklas, skulle inte vara förvånad om någon utav dem slår sig in lite halvt i laget under säsongens gång. Sen som sagt så kan vi ha Tärnström ute på lån, tycker han har något som verkligen kan blomma ut om ett år eller två så vore dumt att skeppa honom helt.

Def

C. Djoos - L.Carlsson

S.Bertilsson - J.Kinnvall

T.Lindstein - J.Benn

7:e Def K.Cukste

Djoos och Carlsson är väl två namn alla vill ha hem, iaf någon av dem borde inte vara omöjlig att få se i BIF-tröjan i höst. Vet att Djoos har ett år kvar på kontraktet men det kanske går att lösa?

Berra och Kinnvall har varit jättebra i år och ser ingen anledning till att inte ha dem kvar i klubben spelandes bredvid varandra.

Lindstein har steppat upp i slutspelet och har hög utvecklingspotential, om St Louis är villiga att låna ut han ett år till hos oss så tycker jag det är självklart att han ska in på 6 backar. Benn tycker jag också man ska försöka förlänga ett år till med, är med sin rutin en pålitlig back att ha. Han kan säkert hjälpa Theo att ta ytterligare kliv också. Sen ska man inte skoja bort skägget heller!

Sen kan vi ha kvar Cukste som 7:e som kan hoppa in vid behov och avlasta i boxplay.

Mv

D.Clara - A.Bibeau

Hade varit kul och se Clara med oss i SHL också, tror han skulle fortsätta ta steg där och skulle nog kunna bli lite utav en Samuel Ersson. Tror definitivt att han skulle vara sugen på SHL med Brynäs men det är ju inte bara han och Brynäs det hänger på där utan både NHL och Färjestad lär ha ett finger med i spelet. Bibeau skulle vara ett bra komplement till Clara tror jag och kan nog dessa utom utmana honom om att få spela flest matcher. Målvaktssidan är också en del av laget där jag tror vi kan spara in en del pengar. Varken Clara eller Bibeau lär vara särskild påkostad i SHL-sammanhang.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Simpa: Djoos sägs ju vara mer eller mindre klar för Brynäs vid ev. avancemang. NL har ju sina kvoter på importer (även om Djoos levererar ganska bra där). Han spelar för övrigt final med Lausanne nu, de ligger under med 2-1 i matcher mot ZSC Lions i bäst av 7. Har gjort 6 assist i slutspelet.
Kommentera