Brynäs IF

724829 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2701266

Sv: A propósito de nada
Lemp: Ja, en "Clara" kanske bara var något som man vågade gå för eftersom man spelade i Hockeyallsvenskan, visste att man skulle vara relativt överlägsna och kanske framförallt trodde att Lindbäck skulle vara en av ligans bästa målvakter.

Rent spontant hade ju Felix Sandström varit ett bra komplement till Källgren, de hade kunna konkurrerat om förstaspaden på samma villkor. Annars borde brorsan Lindbom vara ganska prisvärd nu, han är ju i en bra ålder och redan relativt erfaren.

Oscar Dansk och flera andra AHL-keeprar vore också bra alternativ, precis som de nämnda från Hockeyallsvenskan. Det känns som att det finns många dugliga målvakter på marknaden, och det känns bra att Brynäs har kontrakterat en. Hade inte varit bra om det dragit ut på tiden.

Nu hoppas jag att man gör klart med Djoos, Lindblom och förlängningarna snabbt. Hade varit bra att ha så många som möjligt på plats när försäsongen börjar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Enda problemet med Sandström, och många flera av dom andra AHL-keeprarna är att dom allra flesta vill nog spela mycket. Två uttalade förstamålvakter tilltalar mig, men svårt att få det att funka i praktiken och billigt blir det inte. Brorsan Lindbom säger mig väldigt lite, har ingen aning om vilken nivå han håller.

Skulle jag gissa idag kommer det bli Bibeau på ettårskontrakt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skönt med målvakt klar, känns som att flopprisken är ganska låg. Bör ju trots allt vara någon nivå upp mot Andrén som några drar paralleller till med tanke på meriterna. Tror Bibeau är ett bra alternativ nu, trots allt en målvakt som hållt en väldigt hög nivå tidigare i karriären och verkar vara på uppgång igen, nyss fyllt trettio så bör gå in i sin peak dessutom. Känslan när vi mötte dem var också att AIK:s defensiv var spretig och till störst del handlande om målvaktspelet, enligt hockeylabbet låg dem botten 4 i hela ligan gällande försvarsspel vill jag minnas.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stämmer det att Källgren får en lön på uppåt 300 000 så är det en helt galen värvning. Jag fattar verkligen inte vad han gjort i sin karriär som kan rättfärdiga den lönen. Han har varit bra i allsvenskan och har haft en bra säsong i Växjö (alla målvakter är bra där). Utöver det har han haft dåliga stats i Nordamerika. Jag gillar inte detta initialt, men hoppas ju såklart på att det blir bra.

Annars sitter vi där med en svindyr målvakt som inte får spela. Igen.

Rent generellt är jag emot höga löner på målvakter för man vet fan aldrig vad man får. Jag hoppas verkligen Brynäs hittar en ung, billig och lovande målvakt som backup som kan flåsa Källgren i nacken. Mest för att en stor del av budgeten inte ska behövas slängas på målvakter.
Kommentera