Brynäs IF

724793 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2702149

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Nu tänker jag inte gå in och säga vem som är bäst av Tärnström och Nordh på något sätt. Vill bara informera lite om sjukdomen han åkte på. Det är inte direkt en vanlig förkylning.

Viktigt att lyfta fram att Tärnström alltså hade körtelfeber (det har lyfts här tidigare). För er som inte vet så är det ofta fruktansvärt att få som vuxen (de flesta får det som barn och vet knappt om det och sen kan man inte få det igen). Min sambo fick det som ca 30-åring i år och var heltidssjukskriven 1.5 månad efteråt och var inlagd några gånger för dropp och smärtlindring, ambulansfärd 1 gång också. Man brukar säga att man kommer tillbaka till full styrka efter några månader (oftast max 6 men kan ta upp till 12 månader om man har otur).

Första tiden får man inte ens utöva någon aktivitet som riskerar skador mot organ i kroppen. Vilmos Gallo råkade exempelvis ut för samma sjukdom (2021) och kunde inte träna på en månad och hade ett antal veckor efter det med träning utan kroppskontakt.

Lassinantti drabbades också 2023 men "insjuknade först efter säsongen" trots att han hade haft det sedan januari.
"– Trots att sjukdomen låg kvar kunde jag faktiskt spela ganska bra under slutspelet. Jag frågade läkarna om just det, och de sa att det är möjligt för adrenalinet att trycka bort symptomen litegrann. Det kan dock ha bidragit till att jag blev så sjuk efteråt, och även under slutspelet hade jag svårt att orka med livet mellan matcherna."

Och för er som minns lite längre tillbaka så fick Felix Sandström mer eller mindre hela 14/15-säsongen förstörd av körtelfeber också (sängliggande i 4 veckor till en början). Det är verkligen en fruktansvärd sjukdom och inget man bara viftar bort enligt mig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Verkligen värt att lyfta, helt klart.
Mitt inlägg var mer i syfte att lyfta Nordh snarare än att klanka ner på Tärnström (vilket jag vet att du förstår också). Men det är klart att den parametern är minst sagt en väsentlig del till Tärnströms något undermåliga produktion.
Sen missförstå mig rätt, jag tror AIK gör ett jäkla dunderdrag i att värva Tärnström. Den grabben har oerhört mycket hockey i sig och jag hade gärna sett både han och Nordh ta plats i laget.
Tyvärr så har vi inte riktigt råd att chansa med två så oprövade spelare som nykomling.
Kommentera