Brynäs IF

724439 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #2703447

Sv: A propósito de nada
Lemp: ” Enligt Höken hade Brynäs erbjudit 40k i månaden och motbudet från agenten var 55k. Svårt att veta om det var en lönefrågan i slutändan eller om rollen blev avgörande.”

Jag hoppas verkligen att inte Alcén kastar iväg 55K/mån på junisar som ska spela långt ner i laget alternativt spela J20/bli utlånade..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge: Vet inte riktigt hur det fungerar med rookieavtal som Lejon ha skrivit på. Finns ju en lägstanivå som är runt 20k och det var ju det Lejon ville ha av Västerås om jag förstått det rätt.

Det är ju Tärnström som blev erbjuden 40k förresten och inte Lejon?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: För mig som inte har extremt bra koll på lönesituationen i SHL så låter 55k för en av J20s bästa spelare inte särskilt högt? En vanlig person kan ju efter gymnasiet landa på runt 30k inom fordon/byggindustrin som jämförelse. Och börjar man prata kortare eftergymnasiala utbildningar (typ ettårig drifttekniker) så börjar vi närma oss 40k istället (självklart lite beroende på var man bor).

Sen får man så klart ställa det i förhållande till vad man annars kan få, jag är ju inte dum. Finns det andra mer beprövade spelare för samma pengar bör man ju överväga dem. Tror man dock på spelaren och att han kommer få ett genombrott och kanske till och med få NHL-kontrakt så är 15k (extra jämfört med 40k) per månad inte mycket att prata om när spelarbudgeten i genomsnitt låg på över 50 miljoner (22/23) per lag.

Bedöm själva om det är högt eller ej när man räknar procentuellt (jag har själv ingen åsikt då jag inte kan lönerna i SHL och jämför bara med andra yrken)
180 tusen (15k*12 för enkelhetens skull) av 50 miljoner är 0.36%.
660 tusen (55k*12) av 50 miljoner är 1.32%.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Så är det. Men, det är tyvärr tvunget att erbjuda den lönen typ. Om Brynäs ska få någon extrabra junior.

Kollar man på vissa lag i SHL så ser man ju att helt plötsligt så kommer det bra spelare utifrån. Undrar varför..
Typ örebro, i viss mån även Växjö.
Det är trots allt billigare att ge det till en bra junior som man kan nyttja i A-laget sen än att ge det till en senior. För dom är ju dyrare.
Om du förstår hur jag menar..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
På tal om J20. Björn Danielssons son Liam Danielsson gjorde 64 poäng och kom tvåa i poängligan. Han är 17 år…
Kommentera